Nieuws

Ook Jeep Cherokee heeft een vanafprijs

Ook Jeep Cherokee heeft een vanafprijs

Alsof de keuze nog niet reuze genoeg was, zet ook Jeep de nieuwe Cherokee binnenkort bij de Europese dealer. De stoere Amerikaan, die in zijn thuisland al een jaartje rondrijdt, zal in de loop van april te koop aangeboden worden vanaf 45 mille.

Wij moeten de eerste Jeep-eigenaren met louter tweewielaandrijving nog tegenkomen, maar het is voor sommigen wellicht goed om te weten dat de nieuwe Cherokee hiermee wel te verkrijgen is en dat bij de 4x4-versies de achterwielaandrijving niet meedoet als dat niet nodig wordt geacht.

9 keer schakelen

Motorisch worden er drie keuzes voorgelegd: een 2.0 liter Multijet II-diesel met 140 of 170 pk en een 3.2 liter V6 die benzine lust. De twee sterkste krachtbronnen worden standaard gekoppeld aan de nieuwe automaat met maar liefst 9 schakelgangen, terwijl het basismodel, de lichtste diesel, er enkel met handbak is.

Prijzen
Ook zijn er drie uitrustingniveaus, oplopend van de Longitude, via de Limited, naar het topmodel, de Trailhawk. Die laatste, enkel met V6-benzine, is ook meteen de ruigste van allemaal met zijn opgeruwde uiterlijk, waaronder bodembeschermplaten aan de onderzijde van de carrosserie, en een hoge en lage gearing voor serieuze terreinexpedities. Selec Speed en Hill Descent Control maken ver komen op het onverhard nog ietsje makkelijker, maar daar betaal je ook voor. De Jeep Cherokee Trialhawk staat namelijk in de boeken voor € 67.490,-. Voor de 140 pk sterke diesel in Longitude-uitvoering betaal je € 44.990,- en in het geval van de 170 pk-variant is dat € 52.990,-.
Tot de standaard luxe van iedere Cherokee behoort zoal 17 inch lichtmetalen velgen, parkeerhulp achter, Uconnect infotainment met 5 inch touchscreen en climate control. Ga je voor de Limited, dan krijg je ook lederen bekleding, 18 inch velgen, Xenon-verplichting, een infotainmentsysteem met 8,4 inch, parkeersensoren rondom en een negen speaker tellende muziekinstallatie van Alpine.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Ook Jeep Cherokee heeft een vanafprijs
Ook Jeep Cherokee heeft een vanafprijs
Ook Jeep Cherokee heeft een vanafprijs
Ook Jeep Cherokee heeft een vanafprijs
Redactie
Door Redactie

Zoeken