Nieuws

Poging twee voor Bentley's aanstormende SUV

Poging twee voor aanstormende SUV van Bentley

Het behoort tot een van de opmerkelijkste momenten uit de moderne auto-industrie: Bentley dat in maart vorig jaar met de staart tussen de benen afdroop omdat de EXP 9 F, een conceptversie van hun eerste SUV, niet in de smaak viel. Inmiddels acht het prestigemerk zich klaar voor poging twee.

We kunnen hoog of laag springen, een lel van een SUV met voorop een niet te missen ‘B’ van Bentley zal er komen. In 2016 om precies te zijn. Rijkaards waar ook ter wereld lusten daar nu al pap van, zo blijkt uit onderzoek dat Bentley heeft laten uitvoeren. De jaarverkoop wordt zelfs ingeschat op een ambitieuze 3.000 exemplaren en zodoende durft Bentley de knip gerust wijd open te trekken en maar liefst een klein miljard euro te investeren in dit vierde gezinslid.

Minder controversieel

Wat analyses in eerste instantie niet kenbaar wisten te maken, was hoe Bentley’s allereerste SUV eruit moest komen te zien. Met de EXP 9 F, die op de 2012 Autosalon van Genève werd onthuld, gokte het faliekant mis. Terug naar de tekentafel moest Bentley, en dat moet een deuk in het ego op hebben geleverd voor een fabrikant die normaliter zijn zaakjes uitstekend voor elkaar heeft. Uiteindelijk komt het ook wel goed, daar twijfelen we niet aan, maar dat is dan vooral op het gebied van status en weelde. Want ondanks enkele nu al zichtbare cosmetische ingrepen bij de aanstormende tweede poging moet de Bentley-SUV het van zijn elegante uitstraling nog altijd niet hebben. Maar we laten ons graag verrassen, net zoals een jaar geleden.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken