Nieuws

Nieuwe, veelzijdige Opel Vivaro vanaf de zomer verkrijgbaar

Nieuwe, veelzijdige Opel Vivaro vanaf de zomer verkrijgbaar

Vingers in de lucht wie allemaal wist dat de Opel Vivaro al dertien jaar op de markt is. Juist, de huidige stamt al uit 2001. Het is blijkbaar een behoorlijk tijdloos model, want wij hadden het niet door. Toch vindt Opel het nu een keer welletjes en zijn ze toe aan iets nieuws. Maak kennis met de nieuwe Opel Vivaro.

De nieuwe Opel Vivaro is net als voorheen in samenwerking met Renault ontwikkeld. Het grote verschil is nu echter dat het andere auto’s zijn. Voorheen waren het namelijk vrijwel identieke bussen met enkel andere merklogo’s. Maar nu gooien beide merken het dus over een andere boeg en pakken ze het vooral qua styling anders aan. Opel legt hierbij de nadruk op het combineren van de functionaliteit van een lichte bedrijfsauto met de luxe en comfort van een personenauto.

Verschillende maatvoeringen

Om het bovenstaande statement extra kracht bij te zetten heeft Opel de Vivaro de typerende stijlelementen van haar personenauto’s meegegeven. De brede grille en kenmerkende koplampen met dito (optionele LED-) dagrijverlichting moeten de nieuwe Vivaro meer in lijn hebben gebracht met Opel's gezicht op bijvoorbeeld de Astra. Tot aan de B-stijl dan, want achter die neus bevindt zich als vanouds een bonkige, maar zeer veelzijdige carrosserie die in drie smaken te verkrijgen is.
Kopers hebben de keus uit een gesloten bestelwagen, een dubbele cabine of een personenvervoerder. Het kleurenpalet bestaat uit 11 tinten en daarmee is de veelzijdigheids-kous nog niet af, want de Vivaro is tevens in meerdere formaten te bestellen. Een tweetal lengtematen en evenveel hoogtematen vormen de mogelijke opties. Beide lengtematen zijn 22 centimeter langer dan de vorige Vivaro was, wat de ‘korte’ versie op een lengte van vijf meter brengt. De verlengde carrosserievariant is 40 centimeter langer dan dat.

Nieuwe diesels

Samenwerken met Renault biedt natuurlijk meerdere voordelen en een daarvan is hulp bij het ontwikkelen van potige dieselmotoren. De Opel Vivaro krijgt er twee, beiden met turbotechniek. In essentie zijn het dezelfde motoren en beide met een slagvolume van 1.6 liter. Het grote verschil zit hem echter in het aantal turbo’s. De 1.6 liter CDTi BiTurbo heeft er namelijk twee keer zoveel als zijn minder potente broeder. Hoe potent ze zijn krijgen we echter niet te horen van Opel. We weten daarentegen wel dat ze zuiniger lopen dan voorheen, maar ook die officiële cijfers blijven vooralsnog uit.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nieuwe, veelzijdige Opel Vivaro vanaf de zomer verkrijgbaar
Nieuwe, veelzijdige Opel Vivaro vanaf de zomer verkrijgbaar
Nieuwe, veelzijdige Opel Vivaro vanaf de zomer verkrijgbaar
Redactie
Door Redactie

Zoeken