Nieuws

Opel prijst 200 pk sterke Zafira

Opel prijst 200 pk sterke Zafira

Al weer een half jaar geleden kondigde Opel de Zafira met 200 pk sterke 1.6 viercilinderturbo aan. Nu is daarvan ook de prijs bekend gemaakt.

We moeten helemaal terug naar 2001. Toen presenteerde Opel met de Zafira OPC de snelste MPV uit z’n segment. In de felblauwe tint, die bij alle OPC-modellen hoort, en met een tweeliter turbomotor zag ‘ie er ook nog eens vlot uit. Nu doet het Duitse merk het nog wat beter door met 200 pk en 300 Nm op de proppen te komen. En dat aan de hand van een slagvolume dat 400 cc lager ligt dan destijds, want een 1.6 liter turbomotor volstaat al om dat hoge vermogen op te wekken.

Prestaties

Ondanks een hoger vermogen, stelt de nieuwe über-Zafira zich wel wat discreter op dan toen. En dat is misschien maar goed ook. Want hoewel het nieuwe topmodel in de reeks een top van 225 km/h kan neerzetten en al genoegen neemt met 7,0 l/100 km (cijfers waar Opel inmiddels 13 jaar geleden alleen maar van kon dromen), zet de Zafira OPC de nieuwe Zafira 1.6 Turbo op afstand in de sprint. Niet dat de nieuwkomer traag is overigens, want na 8,9 seconden gaat de teller al voorbij de 100 km/h.

Intellilink
Tegelijk met de nieuwe benzinemotor introduceert Opel ook het IntelliLink-infotainmentsysteem voor alle Zafira-modellen, bestaat uit onder meer een AUX- en USB-aansluiting voor iPod- en MP3-functionaliteiten, inclusief stuurwielbediening, Bluetooth-connectiviteit voor handsfree bellen en audiostreaming. Het 7 inch touchscreen met hoge resolutie biedt een vernieuwde interface voor een verbeterde afleesbaarheid en ook nieuw is dat functies van het navigatiesysteem en de smartphone met de stem bediend kunnen worden.
De CD 600 IntelliLink en de Navi 950 Europe IntelliLink kunnen ook sms-berichten voorlezen. En als de auto geparkeerd staat is het mogelijk om foto's te bekijken via een USB-apparaat. Tot slot kunnen naar wens alle IntelliLink-systemen worden opgewaardeerd met DAB+, digitale radio-ontvangst.

De Opel Zafira 1.6 Turbo is per direct te bestellen vanaf € 36.745,-.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Opel prijst 200 pk sterke Zafira
Opel prijst 200 pk sterke Zafira
Redactie
Door Redactie

Zoeken