Nieuws

BMW M4 lost M6 af als Safety Car

BMW M4 lost M6 af als Safety Car

BMW kan inmiddels buigen over een serieuze verzameling aan officiële safety cars voor het MotoGP, waarvan de M6 Coupé de laatste actieve is. En dat voor slechts een jaar, want BMW verruilt die grote coupé al weer in voor iets kleiners. Ook een coupé en minstens zo bij de pinken, namelijk de M4.

BMW en het MotoGP gaan helemaal terug tot 1999, het jaar waarin het Beierse merk voor het eerst de officiële safety car aan het hoogste motorkampioenschap leverde, toen nog de GP 500 geheten. In de loop der jaren is er wel meer veranderd, maar eigenlijk nooit de kleurstelling van BMW’s safety cars. Ook M4 Coupé, die tijdens het komende MotoGP-seizoen in actie komt als vervanger van de M6 Coupé, is uitgedost in de welbekende M-kleuren waarbij een witte koets overtrokken wordt door een driekleurige striping die uitwaaierd van lichtblauw, via donkerblauw naar donkerrood.

Wiew-view

Nu valt zo’n kleurrijke M4 Safety Car tussen de motorfietsen natuurlijk al snel op, maar om het zekere voor het onzekere te nemen monteerde BMW ook een stel sirenelampen op het dak en extra LED-lichten in de voorspoiler. De oplettende kijker heeft vast ook al gezien dat het aan diverse koolstofvezel accenten ook niet ontbreekt, enkele visuele extraatjes uit het M Performance-programma van BMW M.
Onder de kap geen toevoegingen overigens. Dat blijft een 3.0 liter zes-in-lijn met twee turbo’s die met z’n 430 pk een sprintje naar honderd kan trekken in 4,3 seconden. Voor MotoGP-begrippen een slome duikelaar, maar tsja, als je met dergelijke pk-gewichtsverhoudingen rekening moet gaan houden…

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
BMW M4 lost M6 af als Safety Car
BMW M4 lost M6 af als Safety Car
Redactie
Door Redactie

Zoeken