Nieuws

Infiniti Q50 Eau Rouge krijgt GT-R-motor (568 pk!)

Infiniti Q50 Eau Rouge krijgt motor die Duitsers rauw lust

Infiniti heeft eindelijk de motorkap van de agressieve Q50 Eau Rouge (conceptcar) geopend. Daarr ligt een biturbo V6 die de gevestigde orde uit Duitsland zal laten zweten. We waren al enthousiast over de Eau Rouge, maar nu zitten we echt op het puntje van onze stoel.

Goed, genoeg spanningsopbouw. Door naar de keiharde cijfers. Infiniti heeft natuurlijk de beschikking over de supercarverslindende GT-R van concerngenoot Nissan. Juist. Die 3.8 liter biturbo V6 ligt er in. Een enorme 568 pk en 600 Nm koppel ten gevolg. De Japanners geven het niet expliciet toe, maar neem maar van ons aan dat het dezelfde krachtbron is als in de GT-R. 

Topwaarden

Gecombineerd met de vierwijlaandrijving uit diezelfde GT-R zit de Q50 Eau Rouge in 4 seconden op 100 km/h, om daarna door te schieten naar een topsnelheid van 290 km/h. Waarden die in de top van de performance-sedans absoluut niet misstaan. Het enige minpuntje is dat er nog altijd geen klap op is gegeven wanneer de Q50 Eau Rouge de concurrentie aan kan gaan met de BMW M5 (560 pk), Jaguar XFR-S (550 pk) en Mercedes E 63 AMG S (585 pk). Maar reken er maar op dat wanneer dat gaat gebeuren de Japanners een smakelijk alternatief hebben voor dit Duits/Engelse trio.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Infiniti Q50 Eau Rouge krijgt GT-R-motor (568 pk!)
Redactie
Door Redactie

Zoeken