Nieuws

Officieel: Opel Adam S met 150 pk

Officieel: Opel Adam S met 150 pk

Wij zijn fan van kleine auto's met veel vermogen. Hun vaak kart-achtige rijeigenschappen komen er nog veel beter mee tot hun recht. De Opel Adam kan zo'n potente krachtbron naar onze smaak best hebben en met de Adam S komt Opel aan die wens tegemoet.

Waar in dit segment het vermogen veelal laag ligt en het verbruik en de uitstoot een belangrijke rol spelen, daar is de Adam S zomaar even 50% krachtiger dan de tot dusver sterkste Adam. De 1.4 liter turbomotor knalt er een potente 150 pk uit. Met een koppel van 220 Nm maakt het viercilinder-blok de Adam S ongetwijfeld tot een waar scheurijzer, dat mede door gewichtsbesparing erg scherp moet gaan rijden. Die gewichtsbesparing begint al bij het motorblok, waar lichte materialen als koolstofvezel de krachtbron zo slank mogelijk hebben gehouden.
Een sportonderstel houdt dat gewicht dan weer scherp op de weg. Gecombineerd met OPC-schijfremmen en een handbak met 6 versnellingen zijn de ingrediënten voor het nodige rijplezier in grote getale aanwezig.

Red & Roll

Op die schijfremmen zijn overigens rode remklauwen gemonteerd, die weer geheel in stijl met het exterieur zijn gespoten. Het Red & Roll thema van de Adam S zorgt namelijk voor een smakelijk sportief voorkomen. Gecombineerd met onderdelen in carbonlook en een antraciet dak springt het diepe rood er mooi uit. Zwart lederen Recaro-sportstoelen in het Morrocana-thema geven je binnenin de auto eens te meer het gevoel in een extra sportieve Adam te zitten. De letter 'S' zien we bovendien terug op de tellers, de sierlijst op het dashboard en aan de buitenzijde op de C-stijl. Oh en mocht je ze gemist hebben, de voor- en achterspoiler zijn ook aan de Adam S voorbehouden. Lekker ding!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Officieel: Opel Adam S met 150 pk
Officieel: Opel Adam S met 150 pk
Officieel: Opel Adam S met 150 pk
Officieel: Opel Adam S met 150 pk
Officieel: Opel Adam S met 150 pk
Redactie
Door Redactie

Zoeken