Nieuws

Letterlijk adembenemend: de Koenigsegg One:1

Koenigsegg One:1: de eerste officiële foto's

Met 1.360 pk en een topsnelheid van 440 km/h hoeven we toch niet meer uit te leggen dat de Koenigsegg One:1 het meest brute is wat ooit Zweden verlaten heeft? Recordverpletterende cijfers waar ze bij Bugatti bang van worden. Doodsbang.

Er wordt al tijden gesproken en vooral gespeculeerd over de One:1; het absolute topmodel van Koenigsegg. Het model draagt een naam die op meerdere manieren uit te leggen valt, maar slechts één waarheid kent: One:1 staat voor de vermogens-/gewichtsverhouding van 1:1. Elke pk hoeft dus maar 1 kg voort te slepen. En dat is uniek. Zoals eigenlijk de gehele auto.

1.340 pk

Met het vrijgeven van deze foto's hebben we eindelijk ook een beeld van de auto. Hij is gebaseerd op de Agera, maar wel voorzien van het nodige spoilerwerk. Dat moet ook wel, want met maar liefst 1.360 pk(!) zal er veel verwacht worden van de downforce. En die is indrukwekkend. Bij een snelheid van 260 km/h wordt er maar liefst 610 kg downforce gegenereerd.

0-400 km/h in recordtempo

De 1.360 pk moet volgens Christian von Koenigsegg de mogelijkheid bieden om een topsnelheid van 440 km/h neer te zetten. Inderdaad, sneller dan een Bugatti Veyron die op dit moment nog altijd het record heeft als het op productieauto´s aankomt. Nu is die topsnelheid nog niet eens het meest spannende verschil, maar de manier waarop de Zweedse supercar het zal bereiken wel. De Scandinaviërs hebben laten weten dat hun computerberekeningen aangeven dat de Koenigsegg One:1 de snelste 0-200, 0-300 en zelfs 0-400 km/h tijd neer zal zetten. In keiharde cijfers: de sprint naar 400 km/h moet in een ongelofelijke 20 seconden te realiseren zijn. Dat is liefst 25 seconden sneller dan de Veyron dit doet. Als dat niet allesverpletterend is!

Kosten

Een prijs geeft Koenigsegg niet op, wat ook niet uitmaakt want alle zes exemplaren zijn al verkocht, maar reken op een bedrag dat nog vele malen hoger ligt dan de miljoen euro die Koenigsegg vraagt voor een Agera.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Koenigsegg One:1: de eerste officiële foto's
Koenigsegg One:1: de eerste officiële foto's
Koenigsegg One:1: de eerste officiële foto's
Koenigsegg One:1: de eerste officiële foto's
Redactie
Door Redactie

Zoeken