Nieuws

Driedeurs Citroën C1 debuteert als Swiss & Me Concept

Citroën C1 Swiss & Me Concept

Citroën richt in Genève een groot gedeelte van de schijnwerpers op de gloednieuwe C1. Die zagen we vorige week reeds als vijfdeurs gepresenteerd worden en nu is het de beurt aan het driedeurs-model. Behalve twee portieren minder laat Citroën daar tevens mee zien hoe zij een wat gespierdere C1 willen neerzetten.

Natuurlijk is de Citroën C1 vooral geschikt voor stadsverkeer, het naar school brengen van de kinderen of de boodschappen. Maar Citroën wil een jeugdig publiek zeker niet passeren. Deze driedeurs, die als Swiss & Me Concept zijn debuut beleeft, moet daar op inspringen.

Nationale kleur

De Swiss & Me Concept heeft een extra brutale uitstraling dankzij de spatbordverbreders welke doorlopen in de zijskirts. Ze geven de C1 meteen een dikkere uitstraling. Verder zien we een parelwitte lak gecombineerd met rode accenten die moeten verwijzen naar de Zwitserse nationale kleuren. De print op de C-stijl alsook de centrale uitlaat springen minstens zo in het oog. Het biedt wat ons betreft een prima basis voor een sportieve uitvoering.

Three of a kind

De Citroën C1 Swiss & Me zal tijdens de Autosalon van Genève zij-aan-zij debuteren met de productieversie van het vijfdeurs-model. Bovendien staan ook de gloednieuwe Peugeot 108 en hun Japanse evenknie, de Toyota Aygo, in de Zwitserse spotlights.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Citroën C1 Swiss & Me Concept
Citroën C1 Swiss & Me Concept
Citroën C1 Swiss & Me Concept
Redactie
Door Redactie

Zoeken