Nieuws

Skoda VisionC is voorproefje vijfdeurs coupé

Skoda VisionC

Skoda heeft ambities. Creatieve ambities welteverstaan. De evolutie die het merk de afgelopen jaren heeft ingezet is in fase twee belandt, en daarom lanceert Skoda de VisionC: een voorproefje van een vijfdeurs coupé en Skoda's nieuwe designlijn.

Een vijfdeurs coupé kenden we nog niet van Skoda. De ambities van het merk vertalen zich door in een verbreding van het modellengamma. Mét nieuwe carrosserievormen. De VisionC markeert de start van deze verbreding. In navolging van concerngenoten Volkswagen en Audi gaat Skoda zich ook storten op het segment van de vier/vijfdeurscoupé. Want we kunnen aannemen dat de VisionC het productiestadium zal bereiken.

Emotie

Als hij dat in deze trim doet zet Skoda wel degelijk een statement neer. We kennen de strakke lijnen onderhand wel, maar ze waren nimmer zo agressief als hier. De VisionC straalt dynamiek en snelheid uit zonder de merkwaarden overboord te gooien. Skoda’s designtaal is er namelijk nog duidelijk in terug te zien. Tegelijkertijd wil het Tsjechische merk de VisionC aangrijpen om meer emotie in hun auto’s te tonen. Skoda’s zijn namelijk wel degelijk, maar niet bepaald spannend. Daar komt wat hen betreft verandering in.

CNG

Het design is niet het enige dat innoveert. Eerder introduceerde Skoda de Octavia met CNG-motor, een krachtbron die de sterktes van natuurgas en benzine combineert. De VisionC beschikt eveneens over die motor. Het is een 1.4 TSI met 110 pk met een zeer respectabele uitstoot van 91 gram CO2/km, goed voor 20% bijtelling de komende jaren. Wat ons betreft reden genoeg om snel door te ontwikkelen in Tsjechië.

De VisionC staat aankomende week op de Autosalon van Genève.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Skoda VisionC
Skoda VisionC
Skoda VisionC
Redactie
Door Redactie

Zoeken