Nieuws

Jaguar XF R-Sport: XF diesel met grote bek

Jaguar XF R-Sport

De letter R doet bij Jaguar heel hoge verwachtingen oproepen. In dat opzicht moet je bij de XF R-Sport de verwachtingen maar vooral temperen. Dit is namelijk een sportief pakket voor de XF diesel, maar het is vooral stoerdoenerij van Jaguar om de letter R aan dit pakket te verbinden.

Het belangrijkste wapenfeit van de R-Sport zijn de agressiever gelijnde bumpers, de meer aangezette zijskirts en de achterspoiler. Enkele sierlijsten zijn uitgevoerd in glanzend zwart en rollen doet de R-Sport op 17-inchers waarrond rubber met een lage rolweerstand ligt.

R-Sport-badges

De binnenzijde is verfraaid met contrasterend stikwerk voor de stoelen (in één van drie beschikbare kleuren), roestvrijstalen pedalen, een sierlijst in een donkere eikenkleur, pianolak of koosltofvezel, enkele R-Sport-badges en specifieke dorpelsierlijsten.

Dieselkracht

De 163 pk sterke 2.2 liter viercilinder diesel wordt gekoppeld aan een automaat met 8 verzetten. Wanneer alles uit de kast wordt gehaald gaat deze XF naar 100 km/h in 10,5 seconden en door tot 209 km/h. Het verbruik is wellicht nog steeds het grootste verkoopsargument. Dat bedraagt 4,9l/100km (of 129 g/km).

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Jaguar XF R-Sport
Jaguar XF R-Sport
Jaguar XF R-Sport
Jaguar XF R-Sport
Redactie
Door Redactie

Zoeken