Nieuws

Hyundai Intrado laat ons proeven aan ix25

Hyundai Intrado laat ons proeven aan ix25

Hyundai blijft haar designstijl doorontwikkelen. Met tegenwoordig Peter Schreyer aan het roer zien we duidelijk een volwassener lijn ontstaan. Deze Hyundai Intrado is daarvan het eerste tastbare bewijs. Hij debuteert op de Autosalon van Genève en vormt een voorbode voor de ix25.Hyundai/Kia’s designdirecteur Peter Schreyer zegt dat de Intrado van binnen naar buiten is ontworpen. Een kwestie van de bestuurder helemaal centraal te stellen. Het lijnenspel van de crossover is een innovatieve, krachtige interpretatie van de stijltaal van het merk. Het tekenwerk aan de koets werd gedaan in Frankfurt, waar de Zuid-Koreaanse autogroep een design- en kenniscentrum heeft. De functionele, zuivere vormen van de Intrado zijn volgens de fabrikant zo gekozen dat ze de interesse van een nieuwe generatie klanten kunnen opwekken. Het zijn mensen die “sceptisch staan tegenover de auto-industrie maar interesse hebben in objecten met een zuivere, functionele eenvoud”. Hyundai gelooft dat die criteria bepalend zullen zijn voor een ‘premium’-perceptie in de toekomst.Monocoque


Geen klassiek zelfdragend koetswerk voor de Intrado. De structuur is opgemaakt uit kunststofbeugels die met koolstofvezels zijn versterkt. Die vormen samen een monocoque, waarin de technische componenten worden gemonteerd en waartegen de conventionele stalen koetswerkdelen worden bevestigd. Het resultaat is twee keer zo stijf als een conventionele constructie - wat verklaart waarom de ontwerpers de conventionele B-stijl achterwege lieten - en zo maar eventjes 70% lichter.

 Hyundai verwijst hiermee naar de vliegtuigindustrie. De Intrado is zelfs vernoemd naar de onderzijde van een vliegtuigvleugel – het deel dat zorgt voor lift. De geavanceerde materialen en technieken die zijn gebruikt, zijn dan ook geïnspireerd op de vliegtuigindustrie.

Brandstofcel


Onder de bestuurdersstoel huist een lithium-ion batterij met 36 kWh vermogen. Daarin wordt de stroom, afkomstig van de omzetting van waterstof in zuiver water en zuurstof opgeslagen. Een elektromotor verbruikt die stroom vervolgens om de voorwielen aan te drijven en volgens Hyundai kan met een volle waterstoftank zo'n 600 km worden afgelegd. Hyundai laat er nog maar eens mee zien veel ervaring te hebben met brandstofcelvoertuigen en er ook toekomst in te zien. De ix35 Fuel Cell werd niet voor niets in productie genomen en daarmee een statement afgegeven. De Intrado maakt overigens gebruik van alweer een nieuwe generatie brandstofcel. Die is kleiner en krachtiger dan voorheen.

ix25

Tijdens de Autosalon van Genève zal de Hyundai Intrado zijn publieke debuut beleven. Zijn taak is daar heel simpel: een nieuwe groep Hyundai-kopers vergaren. De Intrado vormt namelijk een voorproefje van enerzijds een nieuwe designrichting, maar anderzijds - heel concreet - een voorbode voor de aanstaande ix25.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Hyundai Intrado laat ons proeven aan ix25
Hyundai Intrado laat ons proeven aan ix25
Hyundai Intrado laat ons proeven aan ix25
Redactie
Door Redactie

Zoeken