Nieuws

Update: Mazda Hazumi Concept is eerste blik op nieuwe Mazda2

Mazda Hazumi Concept is eerste blik op nieuwe 2

Mazda is flink aan de weg aan het timmeren. Het modellengamma wordt in een rap tempo vernieuwd en daar zien we al voor de tweede keer in korte tijd een voorbode van. Met de Mazda Hazumi Concept toont het Japanse merk wat ze voor het B-segment in petto heeft: een nieuwe Mazda2.

Update 25 februari 2014: tweede teaserfoto toont meer van het lijnenspel van de conceptcar.

Meteen valt op dat de autodetails in deze officiële teaserfoto weinig verschillen met die bij de vorig jaar opgedoken foto waar we de mogelijke nieuwe Mazda2 in een Japans magazine konden aanschouwen. De kenmerkende chromen strip onder de grille loopt door tot aan de koplamp, en de koplamp zelf toont ook flinke gelijkenis met het exemplaar dat we eerder zagen. Verrassend is dit echter niet, aangezien het familiegezicht van Mazda op alle modellen wordt doorgevoerd en we dit zodoende van tevoren ook hadden kunnen bedenken. We gaan er in ieder geval niet blind van uit dat de eerder getoonde afbeelding de definitieve nieuwe versie wordt. Daarvoor verschilt het te weinig met de huidige Mazda2, die al vanaf 2007 dienst doet.

2015

Waar we wel van uit kunnen gaan is dat de nieuwe Mazda2 voorzien is van SkyActiv-krachtbronnen. De 1.5 liter dieselmotor is door Mazda al bevestigd en we verwachten ook de evengrote benzinemotor uit de Mazda3 terug te zullen vinden in de brochure van Mazda's kleinste.
Die brochure zal echter pas in 2015 te verkrijgen zijn bij de dealers. Mazda heeft de agenda van 2014 namelijk al volgepland met de organisatie rond de te onthullen Mazda CX-3. Niettemin worden beide auto's in de schijnwerpers gezet tijdens de vanaf 4 maart geopende Autosalon van Genève.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Update: Mazda Hazumi Concept is eerste blik op nieuwe Mazda2
Redactie
Door Redactie

Zoeken