Nieuws

Mazda borduurt voort op succes CX-5 met CX-3

Mazda borduurt voort op succes CX-5 met CX-3

Mazda doet goede zaken met haar CX-5. Het concept slaat aan zoals Mazda ongetwijfeld niet had durven dromen. Maar er is nog ruimte voor een vergelijkbaar concept op compacter formaat. De CX-3 duikt eind dit jaar in dat gat.

In 2012 zagen we een universeel concept dat de designrichting van Mazda’s SUV’s en in het bijzonder voor de CX-5 voor de daaropvolgende jaren aangaf. De Minagi Concept vormde uiteindelijk de basis voor de CX-5, maar liet nog ruimte voor een compactere SUV in de vorm van de CX-3. Die auto werd toen al aangekondigd voor een introductie in 2014, en dat is nu door een Japans medium bevestigd. De onthulling staat voor aankomende zomer gepland.

Nog een speler

Als de midi-crossover in het thuisland aanslaat stuurt Mazda hem naar Europa. Daar wachten geduchte concurrenten als de Opel Mokka en Ford EcoSport hem op, evenals een klein leger aan andere spelers. Het lijkt wel of er elke week een nieuwe auto voor dat segment wordt aangekondigd.

Flinke ambities

Het succes van de CX-5 en de Mazda6 geeft het Japanse merk goede moed voor hun nieuw te introduceren CX-3. Met behulp van de aanwezige SkyActiv technieken en nieuwe motoren ambieert Mazda de eer van best rijdende crossover te behalen. Gewichtsbesparing en gunstige emissiewaarden zullen daarnaast voor een gunstige aanschafprijs en dito bijtellingscategorie zorgen. Wat de precieze specificaties van die motoren zijn kunnen we nog niet verklappen. Ze zijn namelijk nog niet uit de ontwikkelingsfase en zoals het een Japans bedrijf betaamt houden ze de kaken op het Aziatische eiland stijf op elkaar.

Naarmate we dichter bij de zomermaanden komen zullen we meer informatie kunnen melden.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken