Nieuws

Feestmodel: Land Rover Discovery XXV Edition

Feestmodel: Land Rover Discovery XXV Edition

De Land Rover Discovery heeft er al 25 jaar op zitten. Een kwarteeuw aan de meest uiteenlopende wereldverhalen, waarin hij van een primitieve terreinbeul uitgroeide tot een super-de-luxe werkpaard. En zo wil Land Rover de verjaardag van de Disco maar al te graag vieren, met de XXV Special Edition.

De Land Rover Discovery XXV Special Edition onderscheidt zich allereerst door z'n exterieurlak. Dat is namelijk altijd Causeway Grey Metallic. Voor een contrasterend effect zijn de grille-omlijsting en buitenspiegelkappen juist afgewerkt in Narvik Black, terwijl de grille en de luchtroosters in de voorspatborden uitgevoerd zijn met een Dark Atlas raster. Ook erg chique zijn de roofrails in de metaalkleur Silver en de RVS-opstapplaat voor de achterbumper. Verder is het verjaardagsmodel voorzien van ‘XXV’-badges op de voorste portieren en de achterklep. Rollen doet de XXV standaard op 20 inch wielen van het type ‘5-Split Spoke’ afgewerkt in Light Polished Silver finish.

Interieur

Waar het van buiten vrij bescheiden blijft, pakt de Discovery XXV van binnen behoorlijk uit. De al van zichzelf erg luxe HSE-uitvoering diende daarvoor als basis, maar de XXV zou geen vieringsmodel zijn als hij daar niet nog enkele verwennerijen aan toevoegt. Zo vloeit het Windsor leder rijkelijk op onder meer het dashboard, de afdekkap van het instrumentenpaneel en de bovenzijde van de portieren. De stoelbekleding is eveneens uitgevoerd in Windsor leder, maar combineert dit met two-tone Ebony/Cirrus. Andere luxueuze details zijn matten van hoogpolig tapijt en een stuurwiel voorzien van hout en leder. En al minstens zo subtiel zijn de in de hoofdsteunen terugkerende XXV-logo’s. Overigens is er geen keus wat motorisering betreft. Maar met de verplichte 3.0 liter SDV6, goed voor 256 diesel-peekaa’s, is het sowieso allesbehalve behelpen.

Meer zien van 25 jaar Discovery? Klik hier voor een visuele greep daaruit.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Feestmodel: Land Rover Discovery XXV Edition
Feestmodel: Land Rover Discovery XXV Edition
Feestmodel: Land Rover Discovery XXV Edition
Feestmodel: Land Rover Discovery XXV Edition
Redactie
Door Redactie

Zoeken