Nieuws

Foto productieklare BMW 2-serie Active Tourer gelekt

Foto productieklare BMW 2-serie Active Tourer gelekt

Op de cover van een zeker Duits magazine sieren vandaag drie nieuwkomers die op de Autosalon van Genève hun werelddebuut zullen beleven. Na de reeds prijsgegeven nieuwe Renault Twingo is de beurt nu aan de definitieve 2-serie Active Tourer van BMW.

De hoge Active Tourer – die opvallend genoeg ondergebracht is bij de tot dusver uitgesproken sportief gelijnde 2-serie – is een behoorlijke primeur voor BMW. Het is namelijk naast hun eerste MPV, tevens de eerste voorwielaangedreven auto van het Beierse merk. Toen BMW dat destijds aankondigde, was dat voor menigeen toch wel een enorme verrassing aangezien de fabrikant steevast trouw bleef aan achterwielaandrijving om haar imago ‘Freude am Fahren’ te onderstrepen. De introductie van een heuse MPV kwam zodoende al evenzo overwachts, maar begrijpelijk gezien het succes dat Mercedes-Benz heeft met de B-klasse.

Weinig verrassend

Het uiterlijk is natuurlijk niet verrassend. Vorig jaar vingen we immers al spyshots op van een nagenoeg productierijp model en ook de conceptversie verklapte al veel van het definitieve design. Onderhuids spelen er wel wat noviteiten af, en wel in de vorm van een derde primeur voor BMW, te weten een driecilindermotor. Met de nieuwe Mini hebben we al enigszins kennis kunnen maken met deze 'oneven'-motor.

Afgaande op deze lekkage staat de BMW 2-serie Active Tourer op het punt officeel gemaakt te worden. Vermoedelijk gebeurt dat nog voor aankomend weekend. Houd deze website in de gaten om daarvan niets te missen!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken