Nieuws

World Car Award finalisten bekendgemaakt

World Car Award finalisten bekendgemaakt

De jaarlijkse World Car Awards komen er weer aan. Op 17 april worden de winnaars tijdens de New York Auto Show bekend gemaakt. Ondertussen is de finaleronde al aangebroken, en wij zetten de overgebleven kandidaten voor jullie op een rijtje.

Dit zijn de finalisten die strijden om de prestigieuze award:
Opvallende afwezige in de lijst is Volkswagen, die in 2012 hun up! zagen winnen en een jaar later de beker in de lucht mochten houden toen hun Golf de verkiezing won. Terug van weggeweest is echter BMW, dat in 2012 de 3-serie zag verliezen. Dit jaar zijn ze met twee finalisten weer volop in de strijd.

De i3 is in trek

Met de i3 en de 4-serie is BMW dus dubbel genomineerd, niet geheel verrassend aangezien het Beierse merk het afgelopen jaar veel nieuwe modellen heeft gelanceerd. De i3 is tevens genomineerd voor de World Green Car- en de World Car Design of the year Award. Daarmee is het elektrische stadswagentje het meest prominent vertegenwoordigd. Of de i3 ook daadwerkelijk awards in de wacht sleept is zoals gezegd in april pas bekend. Tot die tijd hebben de expert panels van de World Car Awards de tijd om hun stem uit te brengen. Welke auto zou jouw stem krijgen?

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken