Nieuws

Nieuwe Honda Civic WTCC draait warm

Honda's Civic WTCC in actie

Touringcarversies van productiewagens, wij houden er van. De sport is door de jaren heen echter onderhevig geweest aan flinke innovaties op technisch gebied. Om bij de tijd te blijven komt Honda nu met hun Civic voor het 2014 World Touring Car Championship.

De grootste verandering die het deelnemersveld van de touringcar-kampioenschappen door de tijd meegemaakt heeft is de hoeveelheid downforce en grip die de auto’s bezitten. Wijde, lage bodykits en gigantische vleugels laten de bolides aan het wegdek plakken alsof het F1-auto's zijn. Je zou denken dat het een grote verbetering is, maar het komt niet zonder kritiek. Liefhebbers missen een stuk emotie in de sport die er vroeger wel was. De wagens zijn eigenlijk te goed geworden.

Grip, grip en nog eens grip

De kritiek weerhoudt Honda er uiteraard niet van om haar nieuwe Civic voor het nieuwe WTCC-seizoen klaar te stomen. Op het Aragon circuit in Spanje werden afgelopen week de eerste openbare testen uitgevoerd met een gecamoufleerde bolide. De bodykit is zowaar nog breder en lager geworden, en de achtervleugel doet er een schepje bovenop. De uitgeklopte wielkasten herbergen wielen die voornamelijk aan de achterkant een flink negatief camber hebben. Grip, grip en nog eens grip!

Voorbode voor de Type-R

Voor Honda is de deelname aan het WTCC er eentje met een achterliggende reden. De Honda Civic Type-R staat namelijk voor een onthulling in 2015 gepland. Een knallende deelname aan het WTCC van dit jaar is dan een goede voorbode voor die ultieme - straatlegale - Civic. Een slim marketingtrucje dat ze in 2012 al eens toepasten voor het huidige model.

Titelprolongatie

De Civic zal zijn works-races rijden onder de vlag van het ‘Castrol Honda World Touring Car Team’ en zal bestuurd worden door twee coureurs van het J.A.S. Motorsport Team, Gabriele Tarquini en Tiago Monteiro. Private teams Zengő Motorsport en Proteam Racing sturen hun Civics op hun beurt de baan op bestuurd door, respectievelijk, Norbert Michelisz en Mehdi Bennani. Honda heeft in het afgelopen seizoen vier keer de winst gepakt in het WTCC, en gaat aankomend seizoen uiteraard voor de titel. De Japanners willen namelijk zowel de prijs voor beste autofabrikant als de prijs voor beste coureur winnen. Of ze dat gaan halen is de vraag, rallylegende Sébastien Loeb gaat namelijk voor Citroën de circuits op.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Honda's Civic WTCC in actie
Redactie
Door Redactie

Zoeken