Nieuws

Na sedan en coupé volgt Cadillac ATS Convertible

Na sedan en coupé volgt Cadillac ATS Convertible

Geheel onverwachts reed Cadillac in Detroit de ATS Coupé het podium op. Het lijkt er zodoende op dat Cadillac met de Europese consument in het achterhoofd een gehele lijn wil gaan bouwen rondom de naam ATS.

Dikwijls weten we waar autofabrikanten ons mee gaan 'verrassen'. Maar Cadillac wist wel even de verbazing te wekken toen het begin januari in Detroit de ATS Coupé onthulde. Die zagen we niet aankomen. Hadden we ook echt niet verwacht. Temeer ook omdat er met de ELR al een compacte coupé in het gamma wordt opgenomen welke ook nog eens uitblinkt door zijn schone inborst en daarmee een schot in de roos lijkt. Het hield Cadillac niet tegen om ook een directere concurrent voor de Audi A5, BMW 4-serie en Mercedes C-klasse te ontwikkelen. Die Duitse drie vormen namelijk Cadillac's grootste bedreiging op de thuismarkt en daar willen de Amerikanen zich maar wat graag tegen wapenen.

Illustratie

De komst van een ATS Coupé lijkt daarmee helemaal geen vreemde. En met die gedachte in het achterhoofd ging Remco Meulenbroek aan de slag met het maken van een illustratie. Over een ATS Convertible is nog nooit een woord gerept en daarmee is het pure speculatie. Maar het model leent zich er wel uitstekend voor. Het zou ons daarmee helemaal niet verbazen als de Amerikanen er al mee bezig zijn dan wel op zijn minst over na hebben gedacht. Er moet immers toch eens opvolging komen voor de XLR.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken