Nieuws

Specificaties en prijzen MINI One en One D bekendgemaakt

Specificaties en prijzen MINI One en One D bekendgemaakt

In navolging op de Cooper en Cooper S maakt MINI nu ook de specificaties van de instapmodellen One en One D bekend. Daarmee is het gamma van de gloednieuwe (derde) generatie MINI voorlopig volledig uit de doeken gedaan.

De door een benzinemotor aangedreven MINI One krijgt een 1.2 liter grote 3-cilinder turbokrachtbron onder de kap. Het vermogen daarvan bedraagt 102 pk, terwijl de maximale trekkracht 180 Nm bedraagt. Wie optimaal roert met de versnellingspook gaat vanuit stilstand naar 100 km/h in 9,9 seconden. Laat je dat liever aan een automaat over dan geef je drie tiende van een seconde prijs. De topsnelheid bedraagt in beide gevallen 195 km/h. De benzinemotor weet zuinig met brandstof om te springen want het gemiddelde blijft met 4,6 l/100 km in de zeer zuinige regionen steken. Zelfs als automaat - want die verbruikt amper 2 deciliter meer. De motor blaast wel enkele grammen CO2 meer de atmosfeer in dan de variant met 136 pk die eerder werd voorgesteld. Waar de MINI One op 108 g/km zit kan de Cooper zich gelukkig prijzen met een uitstoot van maximaal 105 g/km. Voor de bijtelling doet dat overigens niet ter zaken, beiden krijgen 20% bijtelling opgespeld. Overigens vormt deze MINI One meteen ook het instapmodel voor de nieuwe MINI-reeks met prijzen startend bij € 18.495,-.

Diesel

De diesel is wel 1.5 liter groot en wekt in de One 95 pk en 220 Nm op. Dat betekent dat die een dikke tel meer vraagt voor de honderdsprint dan z'n tegenhanger op benzine. En het liedje is ook 5 km/h eerder uit. Daar staat echter tegenover dat het verbruik ongekend laag ligt. De officiële gemengde cyclus wordt afgewerkt met 3,4l /100km en een CO2-uitstoot van 89 g/km. Helaas een paar gram te laag voor de begeerlijke 14% bijtelling, maar over de nieuwwaarde van € 19.495,- zal 20% alsnog leiden tot gunstige maandlasten.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Specificaties en prijzen MINI One en One D bekendgemaakt
Specificaties en prijzen MINI One en One D bekendgemaakt
Redactie
Door Redactie

Zoeken