Nieuws

Peugeot teast vierdeurs-coupé concept

Peugeot teast vierdeurs-coupé concept

In 2012 gaf Peugeot met de Onyx Concept al aan welke designrichting het op wil. Maar dat is al weer twee jaar geleden. De designtaal van de Fransen heeft zich ondertussen verder ontwikkeld en hun nieuwste designstudie, die in april op de autoshow van Peking wordt onthuld, geeft kennis van de voortgang die ons met een teaser nu alvast warm wil krijgen.

Peugeot's nieuwe designstudie heeft nadrukkelijk het silhouet van een sportieveling. En het eerste waaraan wij dachten was dat de conceptcar mogelijk een voorbode is van de 408 GT, de beoogde en eerste vierdeurs-coupé van het Franse merk. Inmiddels is namelijk bekend dat Peugeot die niche wil betreden met een auto op basis van 308-techniek. Peugeot spreekt dit echter tegen door te melden dat de studie nadrukkelijk bedoeld is om hun geëvolueerde designtaal te tonen. Over serieproductie of een naam voor het concept wordt niet gesproken.

Audi A5 Sportback

Het spookachtige silhouet van de auto meet in elk geval 4,73 meter in lengte en is 1,31 meter hoog en zou hiermee een tegenhanger van de Audi A5 Sportback kunnen zijn. Verder laat Peugeot nog weten dat de studie plek biedt aan vier personen en hun bagage. Tot dusver blijft het hierbij en moeten we voor meer informatie geduld hebben tot 20 april wanneer de show in Beijing aanvangt.


Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken