Nieuws

Met je Tesla Model S naar de Alpen

Met je Tesla Model S naar de Alpen

Tesla springt handig in op de beperkte actieradius van een elektrische auto. Want wat als je op wintersport naar de Alpen wilt? Of je zomervakantie in die richting door wilt brengen? Dan zijn er nu Supercharger-locaties. En daarmee kun je met een korte tussenstop er weer tegenaan!

In de praktijk valt met de Tesla Model S zo’n 400 km te behalen op een vol accupakket, zo hebben wij ervaren tijdens onze test met de Model S. Voldoende om je in Nederland te redden, maar wie richting de Alpen wenst te gaan zal al bij Frankfurt de handdoek in de ring moeten gooien. Niet meer, als het aan Tesla ligt. Op de route richting de Alpen heeft de Amerikaanse fabrikant een aantal snellaadstations geopend waarmee je in 20 minuten voor de helft kunt bijladen. Even een kop koffie, een sanitaire stop en wellicht nog een braadwurst en je kunt weer verder.

Spannende momenten

Klinkt goed, maar je rijdt wel daadwerkelijk van laadstation naar laadstation. En dat kan best een paar spannende momenten opleveren. Wie uit Amsterdam vertrekt komt het eerste punt tegen bij Wilnsdorf (344 km). Vervolgens sta je bij Bad Rappenau (249 km) wederom te laden. En dat kan zomaar een spannende tocht worden. Want als je in Wilnsdorf de accu’s volledig leeg hebt en deze in 20 minuten voor de helft vol zal laden is Bad Rappenau enkel te halen als je gaat hypermilen. Het zou ons inziens geen kwaad kunnen nog een paar tussenpunten te plaatsen. Al is het alleen maar voor de zekerheid. En bovendien blijft het een feit dat je met een elektrische auto je manier van reizen aan moet blijven passen. Al worden de nadelen wel steeds verder beperkt.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Met je Tesla Model S naar de Alpen
Met je Tesla Model S naar de Alpen
Redactie
Door Redactie

Zoeken