Nieuws

Kogelvrij vest op wielen: de vernieuwde Audi A8 L Security

Kogelvrij vest op wielen: de vernieuwde Audi A8 L Security

Met de Audi A8 L Security heeft eenieder zijn lijf geborgen, maar tot nog toe werd diegene dan wel in een oudere editie getransfereerd. Nu hebben de Duitsers hun nieuwe Security klaar, op basis van de gefacelifte A8 L.

Er zijn mensen die altijd op voet van oorlog leven, of mensen die simpelweg voor safety first gaan. Behoor je tot een van die groepen dan biedt Audi je als concurrent van bijvoorbeeld de Mercedes Guard-modellen en de BMW 7-serie Security de gefacelifte A8 L Security aan. Het kost de speciaal opgeleide Ingolstadter werknemers 450 uur om een exemplaar te assembleren, maar dan heb je wel een limousine met het veiligheidsniveau van een Leopard tank.

Weegschaal

Alle componenten die nodig zijn voor het vervaardigen van de A8 L Security worden namelijk met de hand gemaakt in een fabriekshal die volgens Audi zelf ook sterk beveiligd is. Aldaar wordt de 5,27 meter lange limousine excessief versterkt met materialen als gepantserd staal, speciale aluminium legeringen en een tal van lagen glas. Wat de weegschaal na al die modificaties aangeeft laat Audi niet weten, maar reken er op dat hij honderden kilo’s gewichtstoename moet verdragen.

“Er zijn mensen die altijd op voet van oorlog leven, of mensen die simpelweg voor safety first gaan. Daarvoor is er de Audi A8 L Security.”


Certificatie

De A8 L Security wordt na al die versterkingen gecertificeerd door het Ballistics Testing Center in München zodat hij voldoet aan de hoogste eisen en richtlijnen binnen de beschermingswereld. Derhalve kun je er zeker van zijn dat NAVO-sub munitie en zelfs handgranaten en ander explosieve herrieschopperij geen partij is voor de nieuwe gepantserde A8. Volgens Audi is hij daarin zelfs een stuk sterker geworden dan zijn voorganger.
Op het gebied van veiligheidssystemen is de Security eveneens zeer representatief. Standaard krijg hij zwaailichten, sirenes en een intercom toebedeeld, compleet met luidspreker om de buitenwereld te waarschuwen in het geval van dreigend gevaar.

Oersterk

Wanneer je de gepantserde A8 als essentieel beschouwd biedt Audi je de keuze uit twee oersterke motoren. Het is immers wel zo fijn om als de bliksem het hazenpad te kunnen kiezen in het geval van een dreigende liquidatie. De minst krachtige is de 4.0 liter TFSI V8 met 435 pk en 600 Nm. Daarmee zit de zwaargebouwde A8 in 7,5 seconden op de 100 km/h. Een 6.3 liter W12 is de nog sterkere optie. De twaalfcilinder weet met 500 pk en 600 Nm de Security in 7,1 tellen naar de 100 km/h te sleuren.

De Audi A8 L Security kan per direct besteld worden, waarna hij in het derde kwartaal van dit jaar wordt uitgeleverd.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Kogelvrij vest op wielen: de vernieuwde Audi A8 L Security
Kogelvrij vest op wielen: de vernieuwde Audi A8 L Security
Redactie
Door Redactie

Zoeken