Nieuws

Peugeot ziet Franse Mercedes CLA wel zitten

Peugeot ziet eigen CLA wel zitten

Peugeot zoekt naar nieuwe wegen om er weer bovenop te komen. Ver hoeft het daarvoor niet te zoeken als een con-collega het spoor naar (kans op) succes al heeft gebaand. We duiden hiermee op Mercedes, dat momenteel furore maakt met de CLA. Zo’n vierdeurs-coupé ziet Peugeot zodoende ook wel zitten.

De compacte Mercedes-Benz CLA is een inspiratiebron, maar Peugeot echter te min als we het Duitse Autobild moeten de geloven. Volgens dat magazine brainstormen de Fransen namelijk op een sterk aerodynamisch gelijnde vierdeurs die klanten moet weghouden bij de Audi A5 Sportback en Volkswagen CC. (Ook) niet de minste in dit populaire segment.

408 GT

Hoewel de auto zelf nog even op zich laat wachten, is er naar verluidt al wel een naam voor: 408 GT. Het is alsof Peugeot al met het idee van een vierdeurs-coupé speelde toen de opvolger van de 407 heel verrassend tot 508 was gedoopt. 408 valt immers precies tussen 308 en 508 in. Een prima modelnaam dus zou je zeggen. Nu nog een dito auto waarop ‘ie geplakt kan worden, maar daarover is vooralsnog helaas niets bekend. Meer volgt geheid in de aanloop naar 2016, het jaar waarin de Peugeot 408 GT verkoopklaar moet zijn.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken