Nieuws

De 10 populairste autokleuren van Nederland

Natuurlijk kunnen we het wel raden dat zwart, (zilver)grijs en wit steevast de top drie bepalen, maar hoe verhouden die cijfers zich eigenlijk? En zijn er trends waar te nemen? Wij hebben de 10 populairste autokleuren van 2013 voor je op een rijtje gezet.

Grijs

Grijs

Met 121.716 exemplaren staat (zilver)grijs solide bovenaan de lijst. Lekker veilig hè? Past bij elke auto en het valt amper op als ‘ie vies is.

Zwart

Zwart

Zwart is een al even zo veilige keuze en staat met ruim 100.000 registraties op de tweede plaats. En je komt ook nog eens sterk, formeel en machtig over met een zwarte auto.

Wit

Wit

In tegenstelling tot het wereldwijde gemiddeld, waar wit steevast op nummer 1 staat, verkiest de Nederlander zwart en grijs boven wit. Maar met 70.171 exemplaren nog altijd een sterk aandeel.

Blauw

Blauw

De top 3 bepaalt de massa, maar met 37.214 blauwe auto’s mag ook het voor rust, vrijheid en betrouwbaarheid staande blauw een fors aandeel opeisen.

Bruin

Bruin

Bruin heeft een opkomst doorgemaakt en die vinden we met ruim 22.000 exemplaren op deze vijfde plaats. Allemaal mensen die houden van comfort, sensualiteit en stabiliteit.

Rood

Rood

Of het nu knalrood of bordeauxrood is, op plaats zes vinden we met 19.522 stuks deze kleur. En waar energieke types kiezen voor knalrood gaat juist de meer degelijke mens voor bordeaux.

Beige

Beige

Velen vinden het wansmaak, maar er zijn toch nog altijd ruim 2.000 mensen die voor de kleur beige kiezen.

Paars

Paars

De opkomst van hippe stadskarretjes doet opvallende kleuren toch goed. Krap 2.000 mensen kozen dan ook voor paars. Spirituele, maar ook arrogantie types volgens diverse onderzoeken.

Groen

Groen

Het wagenpark mag dan vergroenen, de kleur groen is verre van populair met 1.787 nieuwe registraties in 2013. Ach ja, groene auto’s zijn volgens onderzoek ook voor hysterische mensen. Die kunnen we beter niet op de weg hebben.

Geel

Geel

De top 10 sluiten we af met de kleur geel. De 1.385 mensen die daarvoor gekozen hebben zijn volgens Brits onderzoek idealistisch en houden van verandering. Tja, dan weet je het!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken