Nieuws

Audi kondigt Q1 aan en geeft voorproefje

Audi kondigt Q1 aan en geeft voorproefje

Audi heeft vandaag de komst van de Audi Q1 officieel aangekondigd. Audi’s CEO Rupert Stadler liet weten dat de productie vanaf 2016 in Ingolstadt plaats zal gaan vinden en Audi hiermee haar positie in het SUV-segment verder wil versterken. Tegelijkertijd geeft de fabrikant een glimp van de designrichting weer.

Aangezien 2016 nog ruim twee jaar van ons verwijderd is wil Audi nog niet al teveel kwijt over de Q1. Dat neemt echter niet weg dat ze ons al voorzichtig een blik willen gunnen op het design. Die fase heeft men intern immers al afgerond.

Strak en stoer
Wat we duidelijk zien is een strak gelijnde kleine SUV die de met de Crosslane Concept ingezette designtaal nu in de praktijk gaat brengen. Brede heupen a la de Sport Quattro Concept en scherp gesneden lichtunits maken zelfs de kleinste Q tot een alleraardigste verschijning.

Q´s
Audi wil met de komst van de Q1 het Q-gamma naar beneden toe afronden. Naast de Q3, Q5 en Q7 zal het model de Q-verkopen flink moeten opkrikken en naar verwachting het populairste Q-model moeten worden. Met 230.000 exemplaren op jaarbasis draagt de Q5 momenteel die titel en behaalt daarmee meer dan de helft van het totale SUV-volume bij Audi.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken