Nieuws

Toyota Verso is eerste met BMW-blok

Toyota Verso is eerste met BMW-blok

Eind 2011 wist Toyota vol trots te melden dat het een partnership was aangegaan met BMW. Nu is daar het eerste feitelijke voortvloeisel van te zien. De Verso modeljaar 2014 krijgt namelijk een 1.6 liter dieselmotor van de mannen uit München in het vooronder.

Het blok in kwestie is een 1.6 liter D-4D-F dieselmotor met 112 pk en 270 Nm aan koppel. De krachtbron dient in de huidige MINI Cooper D. Dat terwijl de nieuwe MINI een 1.5 liter diesel toebedeeld krijgt. BMW reikt Toyota derhalve niet de laatste stand der techniek aan. In combinatie met de nieuwe krachtbron staat de Verso voor € 30.085,- in de prijslijst. Een Stop & Start systeem is standaard. Een 1.6 VVT-i benzineblok staat ook ter beschikking, daarvoor vraagt Toyota in Comfort-uitvoering € 26.365,-.

Touch 2
Maar Toyota heeft meer bekendmakingen in te lossen. Zo is de Verso nu beschikbaar met de tweede generatie van het Touch 2-mediassysteem en werd ook een standaard bandenspanningcontrolesysteem toegevoegd. Daarnaast is op de Aspiration- en Business-uitvoeringen andere bekleding leverbaar en kies je voor de Dynamic Business dan krijg je van Toyota halflederen stoelbekleding en met leer beklede deurpanelen en middenarmsteun. Ten slotte is de metallic-tint Avantgarde Bronze, die we kennen van de Auris Touring, op de Verso modeljaar 2014 voorhanden.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Toyota Verso is eerste met BMW-blok
Toyota Verso is eerste met BMW-blok
Redactie
Door Redactie

Zoeken