Nieuws

Prijzen Mercedes-Benz GLA-klasse

Te koop en geprijsd: Mercedes-Benz GLA-klasse

Met het bekendmaken van de prijzen van de Mercedes GLA geven de Duitsers meteen het startschot voor de verkoop ervan. De Mercedes GLA is geprijsd vanaf een kleine 35 mille waarbij het prijskaartje al snel op kan lopen richting een kleine 50 mille. Zonder opties welteverstaan.

Wie rond dezer dagen een bestelling plaatst kan z’n Mercedes-Benz GLA-klasse rond maart op de oprit verwachten. Dit na het eerst achterlaten of overschrijven van minstens € 35.350,- uiteraard. Daar begint de prijslijst namelijk mee en geldt voor de GLA 200 met en156 pk sterke viercilinder-turbobenzine. Verdere modellen die louter benzine lusten zijn de GLA 250 met 211 pk en een startarief van € 41.795,- en de GLA 250 4Matic, goed voor evenveel vermogen maar dan verdeeld over alle vier de wielen. Voor € 45.995,- koop je er eentje.
Snuif je liever dieselolie of indien je daartoe verplicht wordt door de baas, dan is er keuze uit de GLA 200 CDI en GLA 250 CDI. Voor een prijs van € 38.795,- schotelt de eerste 136 pk voor, terwijl de andere maximaal 170 pk paarden kan laten trappelen tegen een bedrag van € 44.995,-. Beide dieselmodellen zijn verkrijgbaar met 4Matic en dan liggen de prijzen op respectievelijk € 46.235,- en € 48.995,-.

Versterking al lauwwarm
Je kon er vergif op innemen dat Mercedes het niet bij dit initiële leveringsprogramma zou houden om maar uit zoveel mogelijk portemonnees een GLA te kunnen trekken. De versterking die nog komen gaat wordt zodoende nu al aangekondigd. Zo wordt vanaf juni 2014 ook de GLA 180 CDI in de prijslijst opgenomen. De levering daarvan start enkele maanden later, in september. Helemaal aan de andere kant van het prijzenspectrum staat natuurlijk niets minder dan de GLA 45 AMG, goed voor 360 pk en snelle acceleratietijden. Ook daarvan moet de prijs nog volgen.

GLA in drie uitvoeringen
De GLA kan besteld worden in 3 uitvoeringen, elk met een specifieke aankleding. Zo zijn er de Style, Urban en AMG Line, desgewenste aan te vullen met pakketten als Ambition, Prestige, Night en Exclusive.
De Style beschikt zoal over 17 inch lichtmetalen dubbel-vijfspaaks velgen, een grille met twee zilverkleurige lamellen en chroomaccenten evenals een verchroomde tildrempelplaat. In het interieur beschikt het model over stoelen die zijn afgewerkt met een combinatie van Artico-leer en Dourados-stof, evenals een lederen multifunctioneel stuur en lederen pookknop, afgewerkt met accenten in zilverchroom. Een sierlijst met koolstofvezelstructuur rondt het geheel af.
De ‘Urban’ krijgt eveneens een grille met twee zilverkleurige lamellen en chroomdetails maar staat op 18 inch lichtmetaal en beschikt over een dubbele uitlaat met in de bumper geïntegreerde verchroomde eindstukken. Andere details zijn een verchroomde tildrempelplaat en dorpellijsten en de optische, in donker chroom uitgevoerde bodembescherming in de voor- en achterbumper. Binnenin sieren er sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen, een lederen multifunctionele stuurwiel met geperforeerde gripdelen en een instrumentarium met zilverkleurige klokken en rode wijzernaalden.
Op de echte AMG na is de AMG Line de sportiefste van het trio. Deze kenmerkt zich in eerste instantie door een 15 mm verlaagd onderstel en Sport Dynamic Steering. Verder zijn er AMG-stylingdetails zoals de voorsplitter, dorpel-verbreders en een mat titanium-grijze afwerking in de achterbumper. 18 inch lichtmetalen AMG-velgen en een dubbele sportuitlaat met verchroomde, in de achterbumper geïntegreerde eindstukken zijn eveneens herkenbare features van de AMG Line. Ook het interieur ademt veel sportiviteit uit, door bijvoorbeeld de Artico-lederen sportstoelen, een sportstuurwiel en een met leer en zilverchroom accenten afgewerkte pookknop.

Prijs Mercedes GLA Edition 1
Ietwat een buitenbeetje maar wel een heel speciale is de GLA Edition 1, een introductiemodel voor de snelle beslisser met veel toeters en bellen die normaliter optioneel zijn. De GLA Edition 1 is leverbaar in combinatie met alle motoriseringen en is 1 jaar te koop voor een vanafprijs van € 42.015,-.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Te koop en geprijsd: Mercedes-Benz GLA-klasse
Te koop en geprijsd: Mercedes-Benz GLA-klasse
Te koop en geprijsd: Mercedes-Benz GLA-klasse
Te koop en geprijsd: Mercedes-Benz GLA-klasse
Redactie
Door Redactie

Zoeken