Nieuws

Lucky bastards: Dodge Charger Police

Lucky bastards: Dodge Charger Police

Dodge is de beroerdste niet en wil de Amerikaanse politie graag een handje helpen. Dodge gaat namelijk een politie uitvoering maken van de Charger. De Lucky Bastards krijgen 340 pk onder hun rechtervoet. Wat zullen hun Nederlandse collega´s jaloers zijn!

Onder de motorkap van de Dodge Charger Police Vehicle ligt de 5.7 liter V8 motor die ook in de Chrysler 300C te vinden is. Deze motor levert een vermogen van 340 pk en 525 Nm bij 4.000 toeren per minuut. De V8 motor is uitgevoerd met MDS. Dit systeem zorgt ervoor dat de motor op vier (in plaats van acht) cilinders gaat lopen wanneer niet al het vermogen nodig is. Wanneer er vol gas gegeven wordt, en dus wel al het vermogen nodig is, schakelen de andere vier cilinder automatisch weer in. Volgens Dodge zorgt dit voor 20% minder brandstofverbruik. De Charger met V8 gaat in 6,0 seconden naar de 100 km/h. Een topsnelheid voor de wagen is niet bekend.
 

Aangepaste techniek

De politie uitvoering van de Charger is ook leverbaar met de 3.5 liter V6 met 250 pk en 350 Nm. Beide motoren zijn uitgerust met een vijftraps-automaat. Het exterieur van de politie uitvoering is natuurlijk heel verschillend van het standaard model, maar ook de techniek is anders. Zo heeft de politie uitvoering een sportiever onderstel en betere remmen. Ook beschikt hij over extra koeling en andere accu’s. De kenmerkende bullbars waarmee de Amerikaanse politie tijdens heftige achtervolgingen criminelen van de weg stoot, zijn ook leverbaar. De Dodge Charger Police is in het vierde kwartaal verkrijgbaar voor de Amerikaanse politie.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Lucky bastards: Dodge Charger Police
Lucky bastards: Dodge Charger Police
Redactie
Door Redactie

Zoeken