Nieuws

American Muscles: Dodge Charger SRT-8

American Muscles: Dodge Charger SRT-8

In de VS komt er een supersnelle versie van de Dodge Charger op de markt. De auto is voorzien van een Street and Racing Technology DNA. De 425 pk sterke V8 sleurt de Charger SRT-8 in 5 seconden naar 100 km/h.

Amerikanen zijn gek op spierkracht ofwel American Muscles. Om die reden presenteert Dodge een supersnelle Charger, onder de naam Charger SRT-8. De auto is aangepakt door de Street and Racing Technology afdeling van de Chrysler Group. Meer vermogen, sportieve rijeigenschappen, krachtige remmen en een agressieve look kenmerken de Charger SRT-8.
 

Luchtinlaat in de motorkap

De Charger SRT-8 is stoer en agressief om te zien. De flinke voorbumper zorgt voor meer neerwaartse druk op de voorwielen en de luchtinlaten zorgen voor koeling van de remmen. De luchtinlaat in de motorkap doet denken aan de Viper SRT-10 en zorgt voor meer koeling van de motor. Op de achterklep heeft SRT een flinke spoiler gemonteerd. Deze houdt de Charger op hoge snelheid aan de grond. Door de achterbumper zien we twee dikke uitlaatpijpen steken. Een zwarte grille met daarin een SRT badge maakt het geheel compleet.
 

Extra meters

Dikke sportstoelen, bekleed met leer en suède, zorgen voor een optimale zit. Ze zijn afgewerkt met contrasterende rode stiksels. Zoals bij vele sportauto´s het geval is, is ook in de Charger het nodige carbon gebruikt voor een sportieve look. De snelheidsmeter loopt door tot 300 km/h (180 mph) en een olietemperatuurmeter, oliedrukmeter en bandenspanningsmeter zijn toegevoegd aan het instrumentarium. Als opties zijn een DVD-navigatiesysteem, Kicker audiosysteem, 6 CD-wisselaar en climate control leverbaar.
 

Remmen van formaat

De Charger SRT-8 is geschoeid op 20 inch lichtmetalen velgen met vóór 245/45 en achter 255/45 banden van GoodYear. Het onderstel is met 3 cm verlaagd en de ESP is speciaal aangepast. De remmen zijn ontwikkeld door Brembo. Vóór hebben ze een formaat van 360x32 mm en achter zijn ze 350x26 mm van formaat. De remklauwen zijn voorzien van vier zuigers.
 

425 pk

Het meest belangrijke en spraakmakende nieuws ligt onder de motorkap. Daar heeft Dodge een 6.1 liter V8 neergelegd. Deze is gebaseerd op de 5.7 liter HEMI V8. Dankzij de toename van de cilinderinhoud, het verhogen van de compressie, een andere cilinderkop en het optimaliseren van de in- en uitlaatstroom is het vermogen toegenomen tot maar liefst 425 pk! Het vermogen wordt overgebracht op de achterwielen en heeft een acceleratie van 0-100 km/h in slechts 5 seconden tot gevolg. Als dat geen American Musclecar is!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
American Muscles: Dodge Charger SRT-8
American Muscles: Dodge Charger SRT-8
American Muscles: Dodge Charger SRT-8
American Muscles: Dodge Charger SRT-8
Redactie
Door Redactie

Zoeken