Nieuws

Rijdende bioscoop: Scion t2B

Rijdende bioscoop: Scion t2B

Scion is het jongerenmerk van Toyota in de VS. Op de New York Auto Show presenteerde Scion de bijzondere t2B Concept. Het is een auto compleet gericht op jongeren. Binnen no-time is de t2B als bioscoop om te toveren.

Scion is in de Verenigde Staten als jongerenmerk van Toyota in de markt gezet. Het merk voert een zeer bijzonder modellengamma. De gepresenteerde conceptcars zijn vaak nog veel extremer. Zo ook deze t2B waarvan afkorting staat voor Tall Two-Box. Volgens Scion laat de t2B alle kenmerken van het merk zien; stijlvol, veelzijdig en verrassend. Het is een conceptcar die diverse ideeën laat zien waar het merk mee bezig is. Slaat het aan bij de consument dan zullen ze er zeker niet van terugdeinzen om het in productie te nemen.
 

Op afstand te openen deuren

De t2B staat op een compleet nieuw platform en wordt aangedreven door een 2.4 liter viercilinder gekoppeld aan een viertraps automaat. Het exterieur heeft een bijzondere vormgeving en is, in tegenstelling tot de meeste auto´s, asymmetrisch. De linker en rechterkant van de auto verschillen van elkaar door de deuren. Aan de bestuurderskant zijn twee deuren gemonteerd die 180 graden open kunnen slaan. Het zijn deuren van het zogenaamde ´suïcide´-type. Aan de passagierskant is één grote schuifdeur gemonteerd die de toegang verstrekt voor zowel de voor- als achterpassagiers. Zowel voor schuifdeur, de twee suïcidedeuren als de achterklep zijn te openen op afstandsbediening. Sterker nog, ze zijn alleen te openen op afstandsbediening want handgrepen heeft de t2B niet.
 

Sciene fiction interieur

Al net zo spraakmakend is het interieur. Glazen dakpanelen zorgen voor veel licht en overal zijn LED-lampjes aangebracht die een Sciene Fiction-achtige sfeer uitstralen. De vier afzonderlijke stoelen zijn twee-aan-twee aan elkaar verbonden en staan op rails. De hoofdsteunen zijn geïntegreerd in de stoelen en de complete stoel is bekleed met leer. De achterste twee zitplaatsen zijn iets hoger geplaatst om zo over de bestuurder en passagier heen te kunnen kijken. Het instrumentenpaneel is opgedeeld in drie delen. Eén daarvan herbergt een entertainmentsysteem waarmee films kunnen worden bekeken, muziek geluisterd, games gespeeld en zelfs dingen kunnen worden gedownload van internet. In het tweede deel zit een docking station  voor een MP3-speler. Tot slot is er een afdeling voor de klokkenwinkel die uiteraard geheel in stijl, digitaal is.
 

Openlucht(bioscoop)

Dat je je niet hoeft te vervelen in de t2B is misschien al wel duidelijk. Voor nog meer vermaak en functionaliteit zorgt het complete audiovisuele systeem. In de deuren zijn speakers gemonteerd en op de ramen kan een film, game of presentatie worden geprojecteerd. Aangezien de deuren 180 graden open kunnen is het ook mogelijk hier buiten van te genieten. Dit maakt de t2B in één klap tot een rijdende (openlucht)bioscoop. In de deur is tevens een afstandsbediening geïntegreerd. Met deze auto komt Scion pas echt tegemoet aan de wensen van de jeugd! Nu nog een koelkastje om het bier koud te houden en de t2B is een kroeg op wielen!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Rijdende bioscoop: Scion t2B
Rijdende bioscoop: Scion t2B
Rijdende bioscoop: Scion t2B
Rijdende bioscoop: Scion t2B
Rijdende bioscoop: Scion t2B
Redactie
Door Redactie

Zoeken