Nieuws

Krachtpatser: Cadillac XLR-V

Krachtpatser: Cadillac XLR-V

Cadillac onthult de XLR-V, een zeer krachtige en luxe versie van de XLR. Door de montage van een supercharger levert de 4.4 liter V8 een vermogen van 440 pk. De snelle XLR-V is het derde model in de sportieve V-serie van Cadillac.

Ten opzichte van de gewone XLR is de XLR-V op de nodige fronten aangepast. Uiterlijk is de auto te herkennen aan een gepolijst chromen gaasgrille met V-series-logo, een motorkap met daar bovenop een verhoging, vier gepolijste uitlaatpijpen en aluminium accenten op de dorpelpanelen. Het geheel wordt gecompleteerd door een set tienspaaks lichtmetalen wielen met brede banden en wat extra logootjes op de carrosserie.
 
Krachtigste Cadillac-motor ooit
Het kloppende hart van de XLR-V wordt gevormd door een nieuwe 4.4. liter Northstar V8 die ook in de Corvette C6 ligt. Deze is voorzien van een supercharger en intercooler en heeft dubbele bovenliggende nokkenassen. Deze nieuwe motor is de krachtigste motor die Cadillac ooit heeft geproduceerd. De krachtpatser levert een vermogen van 440 pk (bij 6.400 tpm) en een koppel van 576 Nm (bij 3.600 tpm). Maar liefst 90% van het koppel is tussen 2.200 en 6.000 toeren per minuut beschikbaar. Voor de overbrenging van het vermogen op de wielen staat een zestrapsautomaat garant. Alle aanpassingen hebben geresulteerd in een acceleratie van 0-100 km/h in nog geen 5 seconden. Daarmee is de XLR-V zeker een seconde sneller dan de standaard XLR.
 
Magnetic Ride Control
Naast de uiterlijke en motorische wijzigingen is er ook het nodige aan het onderstel aangepast. Zo zijn er vóór en achter dikkere stabilisatoren gemonteerd, zijn enkele punten van de wielophanging versterkt en zijn er gekoelde en geperforeerde remschijven met een grotere diameter gemonteerd. Verder heeft Cadillac gezorgd voor extra koeling van diverse vloeistoffen. Het Magnetic Ride Control zorgt ervoor dat de carrosserie onder alle omstandigheden vlak blijft. Het systeem is speciaal voor de XLR-V opnieuw geprogrammeerd om extra sportiviteit toe te laten.
 
Derde V-series model
Cadillac zal de XLR-V gaan produceren in de GM-fabriek in Bowling Green, Verenigde Staten. De auto komt in 2006 op de markt en zal dan ook naar Europa komen. Naast de CTS-V en STS-V is de XLR-V het derde model in de sportieve V-series.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Krachtpatser: Cadillac XLR-V
Krachtpatser: Cadillac XLR-V
Krachtpatser: Cadillac XLR-V
Krachtpatser: Cadillac XLR-V
Krachtpatser: Cadillac XLR-V
Krachtpatser: Cadillac XLR-V
Redactie
Door Redactie

Zoeken