Nieuws

Audi A6 Quattro beklimt een skischans

Audi A6 Quattro beklimt een skischans

Voor de opnames van een nieuwe reclamecommercial voor Audi´s Quattro-systeem, heeft Audi de A6 een moeilijke taak opgelegd. De A6, met onder de kap een 4.2 liter V8, moest tegen een skischans oprijden!

Negentien jaar geleden heeft Audi een dergelijke stunt ook uitgehaald. Toen was het een Audi 100 CS Quattro (136 pk) die een skischans op moest rijden. Dit alles werd gedaan voor de opnames van een tv-commercial, die wereldwijd veel bekendheid heeft gekregen. Ruim 19 jaar later zijn de tijden veranderd en is de Audi 100 CS Quattro geschiedenis. Het Quattro-systeem bestaat echter nog steeds en viert dit jaar zelfs haar 25ste verjaardag. Dat wordt door Audi groots uitgepakt en deze nieuwe reclamecommercial is daar een onderdeel van.
 
Renovatie vereist
De skischans is gelegen in Kaipola (Finland), zo´n 300 kilometer ten noorden van Helsinki. Deze plaats heeft ook het toneel gevormd voor de commercial uit 1986. Er was echter één probleem; de schans is sinds 1994 gesloten. Speciaal voor de gelegenheid mocht Audi de schans gebruiken al moest er wel eerst het nodige opknapwerk gebeuren. De ruim 1.900 kg zware A6 zou anders zo door de houten planken heen zakken.
 
Spijkerbanden
De opname is niet zonder slag of stoot gegaan. Maar liefst twee pogingen zijn er aan vooraf gegaan. De eerste twee keren is de A6 halverwege stil komen te staan. De derde keer zijn spijkerbanden gebruikt en is hij zonder problemen naar boven gereden. Eenmaal boven gekomen zou de auto normaal gesproken direct naar beneden glijden maar dankzij een speciaal systeem werd de A6 daar vast gehouden. Dit was noodzakelijk om de veiligheid van de bestuurder te kunnen garanderen.
 
Uitzendingen onduidelijk
Audi zal de commercial in ieder geval op de Duitse TV gaan uitzenden. Het is onduidelijk of deze ook in Nederland en België te zien zal zijn.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Audi A6 Quattro beklimt een skischans
Audi A6 Quattro beklimt een skischans
Audi A6 Quattro beklimt een skischans
Redactie
Door Redactie

Zoeken