Nieuws

Familiegezicht voor de Volkswagen Polo

Familiegezicht voor de Volkswagen Polo

Dit is de nieuwe Volkswagen Polo. Volkswagen heeft de auto flink gefacelift en voorzien van het nieuwe familiegezicht dat op de Passat is geintroduceerd. Nieuwe motoren, een nieuw uiterlijk en vernieuwd interieur maken de Polo weer fris.

Bij de presentatie van de nieuwe Passat liet Volkswagen weten dat ze met de Passat meteen het nieuwe familiegezicht van Volkswagen presenteren. Dat betekent dat meer modellen dezelfde snoet zullen gaan dragen. De Polo is hiervan het tweede familielid. De V-vormige grille en de twee aan elkaar gesmolten ronde koplampen zijn het meest opvallende aan de nieuwe Polo. Aan de achterkant zien we niet alleen nieuwe achterlichten, maar ook een gewijzigde achterklep. In de achterklep komt de V-vorm terug.
 
Uitgebreide facelift
Door de wijzigingen is de Polo 1,9 cm gegroeid tot 3,92 m. De hoogte en breedte bleven, met respectievelijk 1,47 m en 1,65 m, gelijk aan zijn voorganger. Het interieur is voorzien van andere bekledingssoorten en kleuren. Bovendien is het instrumentarium aangepast en heeft het stuur een andere vormgeving gekregen.
 
Beter uitgerust
De nieuwe Polo zal volgens Volkswagen beter zijn uitgerust, maar niet duurder worden. Zaken als ABS met brake assist, elektrische ramen vóór, airco (vanaf de Comfortline) en centrale vergrendeling zijn standaard. Ook worden er standaard vier airbags gemonteerd en is ESP standaard op de 130 pk TDI. Opties als parkeersensoren, coming home verlichting en een bandenspanningcontrolesysteem zijn voortaan als optie leverbaar.
 
Negen motoren
Vijf benzinemotoren en vier diesels maken het programma van de Polo zeer compleet. De vermogens van de benzinemotoren lopen van 55 tot 100 pk en bij de diesels is er keuze van 70 tot 130 pk. De 1.9 SDI motor vervalt en wordt vervangen door de driecilinder 1.4 liter TDI (80 pk).
 
April op de markt
Volkswagen presenteert de nieuwe Polo al in april op de markt. Zoals gezegd zullen de prijzen gelijk blijven aan de huidige Polo en dat betekent dat deze beginnen bij € 12.995,-.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Familiegezicht voor de Volkswagen Polo
Familiegezicht voor de Volkswagen Polo
Redactie
Door Redactie

Zoeken