Nieuws

Krokodillentranen: Aston Martin Cygnet uit productie

Krokodillentranen: Aston Martin Cygnet uit productie

Een zegsman van Aston Martin heeft tegen het Britse Autocar uit de doeken gedaan dat er geen vervolg komt op de Cygnet. In plaats van het ontwikkelen van een nieuw stadswagentje gaat Aston Martin zich weer volledig richten op hun ‘core business’, dikke sportwagens. Gelukkig maar.

De controversiële Cygnet werd in 2011 gelanceerd. Hij was gebaseerd op de Toyota IQ en had een 97 pk sterke viercilinder onder de kap. Cijfers die werden verafschuwd door menig Aston Martin-liefhebber en autojournalist. Ondanks het feit dat het interieur schitterend, haast Aston Martin-waardig was heeft de Cygnet zijn torenhoge prijs van bijna een halve euroton nooit kunnen rechtvaardigen.

CO2-compensatie
De Cygnet is altijd het sulletje van de klas geweest. Want ondanks dat er bijwijlen ook positieve reacties kwamen over het kleintje, werd het nimmer een ‘echte’ Aston Martin. De Cygnet werd vooral gezien als CO2-compensatie voor de dikke V8- en V12-motoren. Dat daarbij de rigide Aston Martin-principes even over boord moesten was dan maar zo.
Op internet gaan wel her en der geruchten dat het technische partnership met AMG in de toekomst nog een compacte auto kan voortbrengen. Maar gelukkig gaan de Britten zich voorlopig weer volledig toespitsen op de ontwikkeling van tot de verbeelding sprekende sportwagens.


Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Krokodillentranen: Aston Martin Cygnet uit productie
Krokodillentranen: Aston Martin Cygnet uit productie
Redactie
Door Redactie

Zoeken