Nieuws

Alweer de negende Mitsubishi Lancer Evo

Alweer de negende Mitsubishi Lancer Evo

Mitsubishi is constant bezig de Lancer Evo te verbeteren. Daarom heeft het Japanse merk nu de Lancer Evolution IX uitgebracht in Japan. In deze auto zitten een paar leuke technieken die wij u niet willen onthouden.

De nieuwe Evo zal in drie varianten komen. Hij komt er als RS, als GT en als GSR. De GSR is het topmodel van de reeks en heeft dan ook de beste systemen tot zijn beschikking. Zo is de GSR onder andere uitgerust met het “Sport ABS braking” systeem. Dit systeem zorgt er voor dat de auto beter stuurt wanneer er wordt geremd. Ook is de GSR uitgerust met AYC (super Active Yaw Contol). Dit is een actief tussendifferentieel. Deze kan de achterwielen met verschillende snelheden laten draaien, zodat de achterkant niet uitbreekt.

MIVEC

Motortechnisch heeft Mitsubishi de zaken ook weer goed voor elkaar. De motor in de GRS uitvoering levert een vermogen van 261 pk en heeft een koppel van 544 Nm. Dit is 62 Nm meer dan Mitsubishi uit de vorige kreeg. De reden; Mitsubishi maak nu gebruik van een nieuwere versie van een systeem genaamd MIVEC. Dit is de benaming voor Mitsubishi geavanceerde variabele kleppentiming systeem.

Betere aërodynamica

Naast de motortechnische verandering heeft Mitsubishi ook nog een paar wijzigingen aan het uiterlijk aangebracht. Zo heeft de Evo IX een nieuwe voorbumper die minder luchtweerstand heeft. De achterkant is voorzien van een andere diffuser die voor meer neerwaartse druk moet zorgen. Ook zitten er nieuwe velgen onder de GSR en GT uitvoering. Deze Enkei 17x8JJ lichtgewicht dubbel 5 spaaks velgen zijn 0,15 kg per wiel lichter dan die onder de Evolution VIII MR zaten. Alle kleine beetjes helpen zal Mitsubishi wel gedacht hebben.

Bilstein schokdempers

De verschillen tussen de 3 uitrustingsniveau´s zijn als volgt. De GSR beschikt als enige over de motor met het MIVEC-systeem. Verder heeft de GSR beschikking over ACD (Active Center Differential), Super AYC en over het Sport ABS systeem. Verder is de GSR uitgerust met een handgeschakelde 6-versnellingsbak. De RS en de GT moeten het doen met 5 versnellingen. Verder zitten er onder de GSR en de GT standaard geventileerde Brembo schijfremmen en schokdempers die samen met Bilstein ontwikkeld zijn.

Nu al in Japan

Het nieuwste speeltje van Mitsubishi is nu al in Japan te krijgen. Wanneer het vaste land de Evo IX krijgt is nog niet duidelijk. Wij verwachten hem tegen het einde van dit jaar.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Alweer de negende Mitsubishi Lancer Evo
Alweer de negende Mitsubishi Lancer Evo
Alweer de negende Mitsubishi Lancer Evo
Alweer de negende Mitsubishi Lancer Evo
Redactie
Door Redactie

Zoeken