Nieuws

Tesla wil zelfrijdende auto

Tesla wil zelfrijdende auto

Je verneemt er steeds vaker van: zelfrijdende auto’s. Ook Tesla, dat zich als vooruitstrevend automerk profileert, heeft er wel oren naar en gaat zich hard maken om tegen het naderen van 2016 zo’n autonome auto klaar te hebben.

Dat de slimste koppen uit de auto-industrie zich al jaren buigen over auto´s die helemaal uit zichzelf rijden zal wel geen geheim zijn. Google heeft in California al enige tijd voertuigen rollen die, kreunend onder de sensoren en radars, zelf hun weg zoeken. Maar ook elke andere autofabrikant hangt over dit onderwerp met z´n hoofd in de wolken. Mercedes-Benz pakte enkele weken geleden nog uit met een experimentele S-Klasse die z´n eigen plan kan trekken in het verkeer.

10% nog zelf doen
Tesla-baas Elon Musk, had eerder al gehint naar een soortgelijk model van z´n bedrijf, en heeft er nu zowaar een datum aan verbonden. Zelfrijdende Tesla´s moeten realiteit zijn in 2016. Dat is te vroeg voor een auto die zonder hulp van A naar B kan rijden, maar de visionair zegt in elk geval dat ze tegen dan de bestuurder 90% van het werk uit handen kunnen nemen. We zijn benieuwd.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken