Nieuws

Seat Leon binnenkort tevens als TGI (aardgas)

Seat Leon binnenkort tevens als TGI (aardgas)

Naast de gloednieuwe Leon ST parkeert Seat tevens de Leon TGI in de spotlights op de IAA. Deze milieuvriendelijke variant van de reguliere Leon kan zowel op benzine als op aardgas (CNG) rijden.

De Leon 1.4 TGI heeft genoeg aan gemiddeld 3,5 kg aardgas per 100 km, wat overeenstemt met een CO2-uitstoot van 94 g/km. Gunstig genoeg voor 14% bijtelling in 2013, maar dat zal Seat niet meer halen. Als koper profiteer je echter dan alsnog van 20% bijtelling. Nog altijd aantrekkelijk, maar het is wel opvallend te noemen dat zijn technische neef, de Audi A3 Sportback g-tron, tevens volgend jaar over 14% bijtelling beschikt. Dat is te danken aan zijn uitstoot die met 88 g/km liefst zes gram gunstiger is.

1300 km actieradius
Zoals gezegd betreft de basis van de Leon TGI dezelfde als concerngenoot Audi en dat betekent een 110 pk sterke 1.4 viercilinder. De geblazen krachtbron levert een maximumkoppel van 200 Nm en weet daarmee de Leon binnen 10,9 seconden vanuit stilstand naar de 100 km/h te brengen. De topsnelheid van de Spanjaard bedraagt 194 km/h. Spieken we even naar het theoretische bereik van de Leon dan zien we dat er in CNG-modus ongeveer 400 km afgelegd kan worden. Tezamen met het bereik van 900 km in de benzinemodus zorgt dit voor een actieradius van 1.300 km.

Meer informatie over de marktlancering, prijzen en beschikbare uitvoeringen volgt in een later stadium.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Seat Leon binnenkort tevens als TGI (aardgas)
Redactie
Door Redactie

Zoeken