Nieuws

Eerste officiële foto’s productiemodel BMW i8

Eerste officiële foto’s productiemodel BMW i8

Op 10 september wil BMW groots en meeslepend dan eindelijk het doek trekken van de i8 zoals die te koop zal zijn. Dat feestje wordt nu ietwat verstoord doordat de eerste foto’s al gelekt zijn.

Het grootste geheim dat de BMW i8 nog bezat – het definitieve ex- en interieur – is met deze foto’s nu ook ontrafeld. Van die twee is het interieur nog het meest verrassend, want die hadden we tot op heden nog niet in productiegedaante onder ogen gekregen.

Bestuurder-georiënteerd
Van binnen is de i8 veel meer dan van buiten een echte BMW geworden. Het dashboard komt in grote lijnen overeen met de conventionele modellen uit München. Kenmerkend is dat BMW ook in hun eerste elektrische sportwagen heeft gekozen voor een bestuurder-georiënteerde middenconsole. In de i8 lijken de ontwerpers daarin zelfs nog een stapje verder gegaan te zijn, iets dat we opmaken uit het nog een stukje verder ingedraaide display bovenop het dashboard. Pal achter het stuurwiel – fungerend als instrumentarium – is er nog een groot scherm dat compleet uit pixels bestaat. Hiervan zal ongetwijfeld alle informatie over de bijzondere aandrijflijn af te lezen zijn. Maar meer duidelijkheid hierover krijgt we vast op 10 september aanstaande. Nog een weekje…

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Eerste officiële foto’s productiemodel BMW i8
Redactie
Door Redactie

Zoeken