Nieuws

Rotterdam het promo-decor voor de S 65 AMG

Rotterdam het promo-decor voor de S 65 AMG

Terwijl onze huis-illusionist Hans Klok in het hartje Rotterdam een welverende show opvoerde, toverde Mercedes-Benz enkele straten verderop zomaar de nieuwe S 65 AMG uit de hoge hoed. En die kan ook behoorlijk wat kunstjes.

Twijfel niet langer over de komst van de Mercedes-Benz S 65 AMG. Gisteren werd hij – poedelnaakt – in nota bene ons eigen Rotterdam opgemerkt en gefilmd door een oplettende bewoner van of toerist aan de bekende havenstad. De ironie is dat Mercedes zelf de S 65 AMG uitgebreid aan het filmen was voor een promo-shoot in de aanloop naar zijn officiële onthulling.

Kleine verschillen
Zoals al wel een beetje verwacht verschilt de S 65 AMG slechts op details af van de reeds gepresenteerde S 63 AMG. We zien wat meer chroom in het front en aan de achterzijde en tevens andere wielen, die meer spaken bevatten.

Ruim 600 pk
Grootste verschil met de S 63 AMG is natuurlijk de krachtcentrale in de neus. Bij de ‘65’ telt die als vanouds vier cilinders meer dan de geblazen V8 in de ‘63’. Hoeveel vermogen de machtige V12-biturbo precies weet op te wekken is nog onzeker, maar feit is dat de vermogensafgifte ruimschoots over de 600 pk gaat. Vermoedelijk met zo’n dertig stuks. Het koppel zal op om en nabij de 1.000 Nm bedragen en al die krachten worden aan de hand van de 7-traps AMG Speedshift-automaat en louter via de achterwielen richting het asfalt gestuurd.

Meer over de nieuwe S 65 AMG tijdens de Los Angeles Auto Show die op 22 november aanvangt.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Rotterdam het promo-decor voor de S 65 AMG
Redactie
Door Redactie

Zoeken