Nieuws

Nissan Roque: twee vliegen in één klap?

Nissan Roque: twee vliegen in één klap?

Ook Nissan staat niet met lege handen op de IAA. De Japanners reizen met een crossover-concept naar Frankfurt en die heet Roque. Een model(naam) dat elders in de wereld al langer bekend is, maar voor ons wel eens de opvolger van de Qashqai+2 én de X-trail zou kunnen zijn.

Zowel de Qashqai als de X-trail zijn hoognodig aan vervanging toe. Dat weet Nissan als geen ander en de ontwikkeling van hun opvolgers vordert dan ook gestaag. Begin 2014 moet de eerste van dit stel in de showroom staan. Maar er is ook nog een Qashqai+2, de 7-zitsuitvoering. Die hebben we nog niet in het openbaar kunnen betrappen. Althans, niet als zodanig omdat ons niet eerder ten gehore is gekomen dat Nissan dat model mogelijk niet rechtstreeks gaat vervangen, maar laat opvolgen door de gloednieuwe X-trail. Oftewel, Nissan zou twee vliegen in één klap willen slaan. We hadden het kunnen weten.

X-trail wordt Roque
Het is nog steeds ietwat onduidelijk, maar nu Nissan een teaser van hun op de IAA te onthullen crossover de wereld in heeft gestuurd begint alles wat meer op zijn plaats te vallen. Die auto heet Roque, een naam die ze in Amerika al veel langer leerden kennen als – jawel – de destijdse opvolger van de X-trail. In Europa kennen we de modelnaam niet, dus wat is zodoende de beweegreden van Nissan om die met een nieuwe auto nu ineens wel in Europa te introduceren? Precies, het heeft er alle schijn van dat Nissan de naamsverandering ook bij ons gaat doorvoeren. Oftewel, de nieuwe X-trail zou wel eens Roque kunnen gaan heten.
Nu er deze vermoedens zijn ontstaan en we nog eens goed naar het verwachte design van de nieuwe X-trail hebben gekeken in vergelijk met dat van de volgende Qasqai, vallen de puzzelstukjes in elkaar. De volgende X-trial heet Roque en vervangt meteen de Qasqai+2. Of dit bewaarheid wordt, dat zien we volgende maand.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken