Nieuws

Meer beeld van de Toyota Hybrid-R

Meer beeld van de Toyota Hybrid-R

In de aanloop naar zijn onthulling op de IAA heeft Toyota een nieuwe afbeelding van de Hybrid-R vrijgegeven. Wat al verwacht werd is nu bevestigd: de conceptcar met naar verluidt spectaculaire techniek van de TS030 Le Mans-racer is gestoeld op de Yaris.

Met een carrosserie dat gebaseerd is op de bestaande Yaris is iedere overkomst met dat bestaande model eigenlijk ook wel gezegd. Onder het plaatwerk gaat volgens Toyota een volbloed racer schuil en daarbij verwijst het graag naar haar succesvolle Le Mans-bolide, de TS030 Hybrid. De Hybrid-R deelt enkele technieken met die regelrechte circuitmachine, maar het laat alleen niet weten wat precies. Net als de TS030 beschikt de Hybrid-R in ieder geval over een zogenaamde supercondensator waarmee remenergie teruggewonnen wordt.

Hitsige 1.6
Ook krijgen alle vier de wielen van de Hybrid-R Concept de aandrijfkrachten toegespeeld. Krachten die opgewekt worden door een 1.6 liter grote ‘racemotor’ gekoppeld aan twee elektromotoren. Als we de berichten moeten geloven zou deze krachtcentrale in totaal goed zijn voor zo´n 400 pk, wat ongekend veel is voor zo’n compacte auto als de Yaris. Rap is de Hybrid-R dus zeker. Meer vanaf de IAA in Frankfurt die 12 september de deuren opent.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken