Nieuws

Audi viert 500.000ste met TTS competition

Audi viert 500.000ste met TTS competition

Toen de TT in 1995 als concept op de IAA werd onthuld sloeg de Audi in als een bom. De sportcoupé, die er later ook als cabriolet kwam, was in visueel opzicht zijn tijd ver vooruit. Nu, 15 jaar na de lancering, heeft Audi al een half miljoen TT’s verkocht. Dat moet natuurlijk gevierd worden, en wel met deze TTS competition.

Meest bijzonder aan de Audi TTS competition is zijn gelimiteerde oplage van 500 stuks. En hoewel het speciale model verkrijgbaar zal zijn als coupé en cabriolet worden dit er geen duizend. De genoemde oplage is de totale productie en enige exclusiviteit is daarmee verzekerd. Ook uniek zijn de leverbare exterieurlakken Imola-geel en Nimbus-grijs, dat als een contrasterende detail terugkomt in het interieur. Gaat de voorkeur uit naar de cabriolet, dan zal de verkoper je nog vragen waarin de soft-top uitgevoerd moeten worden: zwart of grijs. Verder is elke TTS competition te herkennen aan de vaste achterspoiler met een mat-aluminium afwerking en de standaard 19 inch ‘Rotor’-velgen met daaromheen 225 millimeter breed schoeisel.

Honkbalhandschoen
Open de portieren en je ogen zouden als eerste kunnen vallen op de speciale plaquette waarin “1 of 500” staat gegrafeerd als herinnering dat je met een bijzondere TT te maken hebt. Zitten doe je op lederen sportstoelen met kruislinkse stiksels zoals die bekend zijn van authentieke honkbalhandenschoenen. Het is immers de TT geweest die dit fraaie detail in de automobielindustrie groot heeft gemaakt. Een lederen multifunctioneel stuurwiel met opnieuw die gele stiksels behoren tot de overige uitrusting, evenals Xenon-koplampen en variabel in te stellen dempers (Audi magnetic ride).

Handbak of automaat
Met TTS in de naam weten de kenners al welke prestaties ze kunnen verwachten. Precies, een sprint van 0 naar 100 km/h in iets meer dan vijf seconden en, ongeacht of je zelf schakelt of dit de automaat laat doen, een top van 250 km/h. Met de S-tronic met dubbele koppeling ben je daar het snelst, terwijl de TTS Coupé competition weer net even wat vlotter is dan de Roadster. Het scheelt tienden van een seconde.

S line competition
Audi begint in oktober met het uitleveren van de gelimiteerde TTS competition. Voor de normale TT’s (tot 211 pk) is een S line competition-pakket verkrijgbaar met onder meer 19 inch wielen. Of de competition-modellen ook in Nederland te koop zullen zijn is niet bekend.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Audi viert 500.000ste met TTS competition
Audi viert 500.000ste met TTS competition
Audi viert 500.000ste met TTS competition
Audi viert 500.000ste met TTS competition
Redactie
Door Redactie

Zoeken