Nieuws

Vernieuwde Skoda Yeti stoerder dan ooit tevoren

Vernieuwde Skoda Yeti stoerder dan ooit tevoren

De Skoda Yeti is er na een ingrijpende facelift een stuk volwassener op geworden. Na ruim 260.000 verkochte exemplaren - in bijna vier jaar tijd - is hij door zijn pubertijd heen en gooit hij het over de andere, stoerdere boeg.

‘Love it, or hate it’, dat leek bij de Skoda Yeti het uitgangspunt. Zijn recht-toe-recht-aan uiterlijk zal voor de meesten niet als excentriek worden beschouwd, maar de bijzonder geplaatste ronde lichtunits zullen niet iedereen meteen vriendelijk op het netvlies liggen. Dat is na deze facelift wel anders geworden. Skoda heeft haar veel strakkere designtaal losgelaten op de olijke Yeti om hem daarmee veel stoerder te doen overkomen. Met rechthoekige lichtunits, een veel strakkere grille en ook een scherper gelijnde voorbumper kan de Yeti wat ons betreft rekenen op nog meer succes. Wie zich daarbij wil onderscheiden en het avontuurlijke van Skoda’s compacte crossover wil benadrukken kan kiezen voor de Off Road-versie. Hierbij zijn de bumpers in zwart kunststof uitgevoerd en ook zilver gelakte opzetstukken op de voor- en achterbumper doen vermoeden dat de Yeti zich graag buiten de begaande paden wil begeven.

Detailwijzigingen interieur
In het interieur gingen de Skoda-ontwerpers minder rigoureus te werk. Een nieuw driespaaks stuurwiel, keuze uit nieuwe stoffen alsook nieuwe sierstrips op het dashboard moeten voldoende zijn om het visuele aspect aan de binnenzijde bij de tijd te brengen. Wat uitrusting betreft gingen de Tsjechen nog wel een stapje verder. Zo is de Yeti de eerste Skoda met Optical Parking Assistant (automatisch inparkeren) inclusief achteruitrijcamera. Ook keyless entry en keyless go, een aan weerszijden te gebruiken vloerbedekking in de bagageruimte, uitneembare LED-zaklamp alsook een houder voor een veiligheidsvestje onder de bestuurdersstoel behoren tot de nieuwigheden. Het praktische gaat nog verder dankzij de inmiddels bekende VarioFlex-achterbank. Daarbij is het mogelijk de drie achterstoelen afzonderlijk neer te klappen en na het opbergen van de middelste zitplaats de buitenste twee meer naar binnen te schuiven voor extra bewegingsvrijheid. Van een praktische vijfpersoons naar een royale vierzitter, zoals Skoda het noemt.

Motorengamma
Skoda levert de vernieuwde Yeti met vier diesel- en drie benzinemotoren. Instapper is de 1.2 TSI met 105 pk gevolgd door de 1.4 TSI met 122 pk. Het topmodel onder de benzinemotoren is de 1.8 TSI met 160 pk. Het dieselgamma start met de 1.6 TDI Greenline, goed voor 105 pk. Dit is met 4,6 l/100 km meteen ook de zuinigste in de reeks. Het dieselgamma wordt verder gevormd door een drietal Green Tec-varianten welke stuk voor stuk profiteren van een start-/stopsysteem, regeneratie van de remenergie en banden met een lagere rolweerstand. Die drie Green Tec´s worden gevormd door 2.0 TDI met 110, 140 en 170 pk. Het topmodel daarvan is leverbaar met de combinatie DSG en vierwielaandrijving waardoor dat behalve een heerlijke reisauto ook nog eens een Yeti met waardige capaciteiten vormt. Dan heb je aan zijn bodemspeling van 180 mm ook daadwerkelijk wat!

Jaarwisseling
Op de Fabia na is met de komst van deze vernieuwde Yeti het gehele Skoda-gamma nu voorzien van het gloednieuwe familiegezicht. En dat moet er aan bij gaan dragen dat de Tsjechen in 2018 op een jaarproductie van 1,5 miljoen auto’s gaan komen. Enthousiast? Rond de jaarwisseling staat de vernieuwde Yeti bij de dealers. Zijn werelddebuut beleeft hij op de IAA. Prijzen worden in een later stadium bekendgemaakt.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Vernieuwde Skoda Yeti stoerder dan ooit tevoren
Vernieuwde Skoda Yeti stoerder dan ooit tevoren
Vernieuwde Skoda Yeti stoerder dan ooit tevoren
Vernieuwde Skoda Yeti stoerder dan ooit tevoren
Redactie
Door Redactie

Zoeken