Nieuws

Uitzwaai-editie: Mercedes C-klasse Edition C

Uitzwaai-editie: Mercedes C-klasse Edition C

De Mercedes C-klasse loopt op z’n laatste benen. Begin 2014 zal de nieuwe worden gelanceerd. Om de huidige generatie nog een laatste zwieper te geven lanceert Mercedes de Edition C, een meer uitgesproken uitvoering van alle carrosserievarianten.

Als Edition C stelen de C-klasse Sedan, Estate en Coupé meer de show. Hoe? Door onder meer een exclusieve radiatorgrille met zwarte, high-gloss lamellen en chromen trim, geflankeerd door zwart afgewerkte koplamphuizen. Andere subtiele aandachttrekkers zijn de verchroomde uitlaatpijpen en het ‘Edition C’-embleem op het voorspatbord. De ‘Edition C’ Coupé is ook nog te herkennen aan de AMG vóór- en achterskirts en dorpelverbreders. De Sedan- en Estate-modellen kunnen gecombineerd worden met de Avantgarde-uitrusting. Bovendien rusten deze op 5-spaaks 17 inch velgen, uitgevoerd in hoogglanzend zwart, terwijl onder de Avantgarde-versies stoerdere velgen zijn geschroefd met bredere 245-banden. Optioneel zijn 18 inch wielen met 255/35 R18-banden.

Microvezels
Binnenin is er een combinatie van zwart leder en het zogenaamde Dinamica-micovezel (meubilair, deurpanelen, versnellingspook). Zwart is ook de hemelbekleding. Verder zijn AMG-sportstoelen met two-tone contrasterende stiksels in blauw/alpaca grijs en een afwerking met donker aluminium standaard. Ook aanwezig is een 3-spaaks multifunctioneel sportstuur dat is afgewerkt met nappaleer. Daarnaast is het multifunctionele kleurendisplay van het instrumentarium groter uitgevoerd en rusten de voeten op velours vloermatten.

Prijzen
Heeft Mercedes je lekker gemaakt, dan komen nu de prijzen. De C-klasse ‘Edition C’ is verkrijgbaar vanaf € 37.601,-. Voor de Estate dient € 39.522,- betaald te worden en als tweedeurs Coupé mag –ie weg voor € 40.061,-. Bestellen kan vanaf heden.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken