Nieuws

Morgan brengt eerbetoon aan Brooklands

Morgan brengt eerbetoon aan Brooklands

Brooklands, een meer dan een eeuw oud circuit nabij Londen, is al decennialang niet meer als zodanig in gebruik, maar spreekt nog altijd tot de verbeelding. Hier vond in 1907 de Engelse motorsport zijn oorsprong en aan de Morgan Limited Editions om dat in ere te houden.

De 9 meter hoge kombaan vecht al jaren tegen de oprukkende vegetatie, maar het lange, rechte stuk van Brooklands wordt, net als vroeger, nog altijd gebruikt als vliegveld. Een museum op het terrein houdt ook de motorsporthistorie in ere, iets waartoe Morgan (en voorheen Bentley) zich tevens geroepen voelen.

Herinneringen
Van de Morgan Roadster 3.7 Brooklands en Threewheeler Brooklands worden elk slechts 50 exemplaren gebouwd en elk is gehuld in een kleurstelling die herinneringen aan de racebolides van weleer oproept. "Jaguar Brooklands" noemt Morgan de groene lak op de koetsen. Satijnzilveren, in combinatie met zwarte accenten maken het historische plaatje compleet.

Boek
Een beetje gelimiteerde auto komt natuurlijk met een plaquette met daarop het productie- of serienummer, zo ook de beide Morgan Brooklands. Daarnaast krijgen kopers een boek over Brooklands en een lidmaatschap voor het Brooklandsfonds overhandigd. Voor dit bijzondere alles betaal je in het geval van de Roadster € 46.600,-. Wat de Threewheeler Brooklands moet kosten is niet bekend.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Morgan brengt eerbetoon aan Brooklands
Morgan brengt eerbetoon aan Brooklands
Redactie
Door Redactie

Zoeken