Nieuws

´Eerste RS-model Range Rover nog dit jaar´

´Eerste RS-model Range Rover nog dit jaar´

Onlangs doken de eerste zichtbare signalen op dat Land Rover bezig is aan een extra snelle performance-variant van de nieuwe Range Rover Sport. Het Britse Autocar weet nu te melden dat zo’n ‘RS’-model mogelijk nog voor het aanbreken van 2014 voorgesteld gaat worden. Maar dan wel op basis van de Evoque.

Er is nog niets bevestigd, maar met het brengen van dit nieuws heeft het er alle schijn van dat Land Rover een heuse ‘RS’-lijn in het vat heeft zitten en het, zoals werd gedacht, niet slechts een eenmalige oefening betreft. Dit enkele maanden geleden gespotte prototype van een wel erg dikke Range Rover Sport spreekt in ieder geval boekdelen dat er iets ‘heets’ aan zit te komen. En meer daarvan is altijd beter natuurlijk.

Anabolen
Hoewel we nog niets hebben gezien van een vermeende Evoque RS, weet het doorgaans goed geïnformeerde Autocar opvallend veel specifieke details van deze hete Evoque te vertellen. Zo zou de auto om en nabij de 300 pk onder de kap krijgen, die worden opgewekt door een opgevoerde variant van de bestaande 2.0 liter turbobenzinemotor.
Dat de Si4-motor aan de anabolen is geweest zal ook meteen te zien zijn aan het uiterlijk. De carrosserie van de Evoque RS zal met extra uitgeklopte wielkasten in combinatie met een toegenomen spoorbreedte, specifieke bumpers annex spoilers en aanzienlijk grotere wielen sterk afwijken van de minder bedeelde modellen. Wij moesten meteen denken aan de Evoque van de tuner Project Kahn.

BMW X5 M
De Range Rover Sport RS is dus niet het voorafje, maar het hoofdgerecht. En een bijzonder smakelijke als we het Engelse automagazine moeten geloven. De 5.0 liter V8-Supercharged zal minstens 550 pk opwekken, hetzelfde als de Jaguar XFR-S en XKR-S. Een acceleratie van 0 naar 100 km/h in minder dan 5 seconden moet daarmee mogelijk zijn. En dat is een cijfer waarvan de BMW X5 M en Porsche Cayenne Turbo S het warm van zouden moeten krijgen. Tot in hun slaapkamer als het aan Land Rover ligt. Het onderstel van de Range Rover Sport RS zal namelijk ook zijn aangepast zodat hij deze Duitse super-SUV’s ook na het nemen van een snelweg-afrit kan blijven bijbenen. Tot de lente kunnen de X5 M en Cayenne Turbo S nog luchtig doen over hun grootsheid, daarna kan het wel eens tijd worden om een knoopje extra te openen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken