Nieuws

Kalos Rally Challenge definitief van start in 2004

Kalos Rally Challenge definitief van start in 2004

Daewoo start in 2004 met de Daewoo Kalos Rally Challenge waarin de Daewoo Kalos zijn rally-kwaliteiten zal laten zien.

Hiermee doet Daewoo voor de eerste keer officieel haar intrede in de rallysport. Op het programma staan zeven rally-evenementen in Nederland.
 
De Nederlandse importeur van Daewoo gaat bescheiden van start, maar is wel voornemens de merkencup in de toekomst uit te breiden. Pieter Stokman, initiator van de Daewoo Kalos Rally Challenge: “Gebaseerd op de initiële belangstelling mikken wij voorlopig op tien deelnemende teams, maar ik verwacht dat dit aantal gezien de huidige interesse de komende drie jaar zal groeien.”
 
Betaalbaar rallyalternatief
Voor de rallyversie van de Daewoo Kalos heeft Biesheuvel Autosport uit Nieuwendijk een speciale rallykit ontwikkeld. Het pakket bestaat ondermeer uit: een rolkooi, een aangepaste wielophanging, Proflex schokdempers, een gewijzigde versnellingsbak met een kortere overbrenging, kuipstoelen met harnas, bescherming voor de bodemplaat, andere wielen en vanzelfsprekende de benodigde veiligheidsitems. Ook het technische opleidingscentrum van Daewoo uit Nieuwegein heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de rallyauto.
 
Stokman: “Met de organisatie van de Daewoo Kalos Rally Challenge willen wij in de veeleisende rallysport bewijzen dat Daewoo met de Kalos een sportieve auto heeft uitgebracht, die ook onder zware omstandigheden prima prestaties levert. Daarnaast zal de Rally Challenge het imago van Daewoo als dynamisch automerk verder verstevigen en bovendien willen wij met de Kalos een jonger publiek bereiken en aanspreken. Kenmerk van de Daewoo Kalos Rally Challenge is, dat men met een relatief laag budget prima de rallysport kan beoefenen, volledig in lijn met de merkeigenschappen van Daewoo: veel ‘value for money’.”
 
Lage running kosten
Biesheuvel Autosport heeft voor de Kalos een speciale rallykit ontwikkeld, waardoor de vlotte Daewoo volledig rallyklaar is in te zetten. In rallyuitvoering levert de 1.4-liter 16V krachtbron ongeveer 110 pk, terwijl de vijfversnellingsbak met kortere overbrengingen zal zijn uitgevoerd. Daarnaast wordt de auto uiteraard voorzien van de nodige veiligheids-voorzieningen, waaronder een veiligheidskooi. Voor de Kalos zijn speciale Proflex schokdempers ontworpen. Preparateur Biesheuvel Autosport van het bekende autosportcentrum uit Nieuwendijk: “Die Proflex-dempers zorgen uiteraard primair voor een uitstekende wegligging, maar daarnaast heeft de wielophanging het veel minder zwaar te verduren. Bovendien worden de running kosten op deze wijze laag gehouden.“
JAMA Engineering heeft voor de Kalos rallyauto een speciale Laser uitlaat ontwikkeld.
 
Enkele grote bedrijven hebben inmiddels al interesse getoond om de Daewoo Kalos Rally Challenge financieel te ondersteunen.
 
Deelnemers aan de rallycompetitie van Daewoo kunnen rekenen op een centrale Daewoo Hospitality Unit tijdens ieder evenement, terwijl de organisatie tevens een belangrijk deel van de startgelden voor haar rekening zal nemen. Voor de drie hoogste finishers zijn geld-prijzen te verdienen. Bovendien krijgt de overall winnaar een cursus rally rijden op sneeuw en ijs in Finland, aangeboden door de bekende Prodrive Group van ex-rallyrijder Paul Maaskant.
 
Voorlopig wedstrijdprogramma
De organisatie van de Daewoo Kalos Rally Challenge stelt op dit moment een concrete kalender samen, waarin zeven rallyevenementen worden opgenomen. Drie daarvan bestaan uit sprints, gevolgd door vier rallies.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken