Nieuws

Mitsubishi Colt Coupé-Cabriolet bijna klaar

Mitsubishi Colt Coupé-Cabriolet bijna klaar

Mitsubishi laat op de Autosalon van Genève de Colt Coupé-Cabriolet zien. Twee jaar geleden presenteerde Mitsubishi daar de CZ2 conceptcar welke een voorbode was van deze Colt Coupé-Cabriolet concept.

Officieel zal de in Genève getoonde Colt Coupé-Cabriolet nog een conceptcar zijn, maar het productiemodel zal weinig afwijken. De CZ2 werd twee jaar geleden zo goed ontvangen dat Mitsubishi besloten heeft om de Colt CC in productie te nemen en er nog een laatste conceptcar van te bouwen. Deze staat in Genève en zal in 2006 in productie gaan.
 
Hardtop dak
Voor de ontwikkeling van de auto is Mitsubishi de samenwerking aangegaan met Pininfarina. Zij hebben vooral bijgedragen in de ontwikkeling van het opklapbare hardtop dak. Net als bij bijvoorbeeld de Peugeot 206 CC vouwt het dak zich op en verdwijnt in de kofferbak. In de Colt CC is plaats voor vier personen, al zul je achterin niet veel beenruimte hebben.
 
147 pk turbomotor
Er zullen diverse motoren leverbaar zijn die rechtstreeks komen uit het programma van de ´gewone´ Colt. De 1.5 liter turbomotor uit de Colt CZT zal ook leverbaar zijn. Deze 147 pk sterke turbomotor moet voor leuke prestaties kunnen zorgen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Mitsubishi Colt Coupé-Cabriolet bijna klaar
Mitsubishi Colt Coupé-Cabriolet bijna klaar
Redactie
Door Redactie

Zoeken