Nieuws

Officieel groen licht voor Bentley SUV

Officieel groen licht voor Bentley SUV

Vanmorgen is in Crewe officieel bekend gemaakt dat Bentley een SUV gaat produceren. De van de EXP 9 F conceptcar afgeleide SUV zal worden gebouwd in Crewe en zal maar liefst 1.000 nieuwe banen gaan creëren.

Dr. Wolfgang Schreiber, Bentley’s topman, maakte het nieuws bekend onder toeziend oog van Dr. Martin Winterkorn (topman Volkswagen Group) en de Britse premier David Cameron. Een gezelschap dat niet iedere dag over de vloer komt in het Britse Crewe waar Bentley al sinds jaar en dag haar modellen produceert. De Britse premier was vooral verheugd door het feit dat Bentley ervoor heeft gekozen de productie in Crewe te laten plaatsvinden en daarmee 1.000 banen te creëren in Engeland.

Bijgeschaafd design?
De Bentley SUV zal in 2016 op de markt gaan komen en dat betekent dat men nog een lange weg te gaan heeft. De volledige ontwikkeling zal nog moeten worden opgestart. Vooral benieuwd zijn we naar het definitieve design. De EXP 9 F, die als opwarmer heeft gediend, werd tijdens zjin werelddebuut op de Autosalon van Geneve immers niet goed ontvangen door de Europese pers en het publiek. Bentley zelf spreekt echter van een overwegend positieve respons in de afgelopen 16 maanden en doelt daarbij wellicht op de Russcische en Chinese markt alwaar het merendeel van de SUV’s naartoe zal gaan. Dus of het design inderdaad teruggestuurd is naar de tekentafel blijft de vraagt.

Motorengamma Bentley SUV
In dit vroege stadium zijn er nog weinig details bekend. Bentley spreekt van de meest luxe en meest krachtige SUV op de markt. Mooi superlatieven die heel wat doen verwachten. Dat krachtige weten we al redelijk concreet, Bentley liet eerder al doorschemeren de SUV te gaan leveren met een 600 pk sterke W12, een 500 pk sterke V8 en als plug-in hybride welke een benzine-V6 combineert met een krachtige elektromotor.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Officieel groen licht voor Bentley SUV
Officieel groen licht voor Bentley SUV
Redactie
Door Redactie

Zoeken